avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Activitate rarev2005

Activitate rarev2005

Răspuns la discuția decadere din drepturi parintesti
romascanu a scris:

:( N-are. Ba dimpotriva, fiica ar avea chiar sanse sa-si recapete copilul... Depinde. Legea nu se prea departeaza, in spiritul sau, de episodul biblic al intoarcerii fiului risipitor

asa este....dar avand o hotarare definitiva si irevocabila prin care nepoata este in plasament la bunica....
asta inseamna ca fiica (mama fetitei)...nu poate sa o ia fara acordul bunicii, nu???...ca sa o ia trebuie sa o dea in judecata pe bunica???
Răspuns la discuția decadere din drepturi parintesti
romascanu a scris:

:( N-are. Ba dimpotriva, fiica ar avea chiar sanse sa-si recapete copilul... Depinde. Legea nu se prea departeaza, in spiritul sau, de episodul biblic al intoarcerii fiului risipitor

Ma gandeam eu...:(. Multumesc pt. raspuns....
Buna seara....
Am si eu o intrebare....
Este vorba despre o bunica....O bunica are in plasament o minora de la varsta acesteia de 3 luni, intrucat mama ( fiica bunicii) a parasit-o....In prezent minora are 3 ani si jumatate....Mama fetitei nu a venit sa o vada , decat de 2-3 ori in 3 ani si nici nu a contribuit cu bani la cresterea copilei, fiind plecata din tara, nu se stie unde....In prezent s-a intors in tara si s-a interesat de soarta fetitei la Asistenta Sociala, dupa care a anuntat-o pe bunica ca vine sa isi vada fata insotita de un asistent social...Bunica nu s-a opus, insa acum ii este teama ca ar putea sa o piarda pe minora....si vrea sa o decada din drepturile de mama pe fiica ei....Stiu ca Autoritatea Tutelara este cea care trebuie sa sesizeze instanta pt. asta si cunosc si dispozitiile art 109 din C. familiei...insa ...ce sfat puteti sa imi dati?...Are bunica vreo sansa?
Răspuns la discuția Fond funciar
avTodincaVeronica a scris:

Imi pare rau ca tot n-ati inteles... Incercati sa recititi cu atentie tot ce am scris si apoi sa va angajati avocat...

Ba am inteles f. bine...si am citit cu mare atentie tot ceea ce ati scris....de asemenea v-am spus ca bunicul are deja angajat un avocat....insa ca si dumneavoastra nu i-a dat un raspuns direct la intrebarea noastra....Am citit texul de lege listat de d-voastra....am citit de asemenea si celellalte legi modificatoare al legii 18/1991( legea 169/1997, legea 18/1991 repulicata in 5 ian 1998, legea 1/2000 si legea 247/2005) ...Stiu ca legea este interpretabila, dar poate din lipsa de experienta nu ma pricep sa o inteleg la fel de bine ca d-voastra, tocmai de aceea am cerut o parere avizata....Am facut socoteli sa vad daca a respectat termenul legal....
Va multumesc pt. interesul acordat...insa eu vreau un raspuns concret.....IN OPINIA D-VOASTRA...cererea fomulata si depusa la Comisia de fond funciar Voluntari de bunicul meu pt. recostituirea dr. sau proprietate in temeiul legii fondului funciar....din data de 6.04.1998, a respectat sau NU termenul legal de depunere a unor astfel de cereri la Comisia de fond funciar?????.....Este de ajuns raspunsul...DA sau Nu....( doar atat vreau sa stiu...un raspuns clar si la obiect..)

Ideea de baza este alta: daca s-a reconstituit deja fratelui bunicului dreptul de proprietate pe amplasamentul pe care a solicitat si bunicul, se va respinge plangere pe acest motiv. N-are legatura cu tardivitatea.
Bunicul va trebui sa solicite in instanta anularea partiala a Titlului de proprietate emis doar pe numele fratelui, in sensul ca sa fie si el inclus in acest titlu.

Eu zic ca cel mai bine este sa consultati un avocat care sa vada dosarul si actele pe care le aveti...

Pai....s-a deschis proces care are ca obiect exact asta...Nulitatea partiala a titlului.....
Insa tocmai asta spuneam eu....ca pe parcursul procesului, deja inceput, Comisia a depus intampinare.....prin care cerea sa se respinga cererea de chemare in judecata a bunicului pe motiv ca cererea lui ( ma refer la cererea depusa la Comisia de fond funciar in 6.04.1998)...nu a fost depusa in termen legal al legii 169/1997.... Asta e MAREA mea problema....Vreau sa inteleg....Daca are dreptate sau nu.....Adica...cererea fomulata si depusa de bunicul meu pt. recostituirea dr. sau proprietate in temeiul legii fondului funciar....din data de 6.04.1998, a respectat sau NU termenul legal de depunere a unor astfel de cereri la Comisia de fond funciar?????
Multumesc anticipat pt. raspuns...

Eu pot sa aflu raspunsul la intrebarea mea? daca impotriva refuzului Comisiei locale de reconstituire a dreptului de proprietate pe motiv de tardivitate s-a facut plangere in termenul legal de 30 de zile?

Da...imi cer scuze si va multumesc pt. amabilitate...credeam ca am spus asta deja....Bunicul meu a primit raspunsul Comisiei ...cum ca nu i se poate reconstitui dr. pt. ca s-a reconstituit tot fratelui...asa ca dupa ce a primit acest raspuns....dupa 2 sapt. a depus cerere de chemare in judecata impotriva Comiiilor locale si Judetene si impotriva fratelui sau....Asta este plangerea, nu???
Deci ...sa inteleg ca cererea bunicului meu de reconstituire a dr. sau de proprietate din 6.04.1998 este in termen, nu??....Eu asa inteleg...

Nici nu mai are importanta termenul din moment ce era suficient ca unul dintre frati sa fi facut cerere in termen legal si, din moment ce exista titlu de proprietate pe acel amplasament, poate fi trecut si bunicul in Titlu.
Ce obiect are procesul de la Judecatorie? este bine sa aveti un avocat care sa va reprezinte.

Credeti ca pot sa aflu si eu raspunsul la intrebarea mea???....Deci...care era termenul legal de introducere a cererilor de reconstiuire a dr. de proprietate???...
Este cererea bunicului meu ( 6.04.1998) introdusa in termen???

Nici nu mai are importanta termenul din moment ce era suficient ca unul dintre frati sa fi facut cerere in termen legal si, din moment ce exista titlu de proprietate pe acel amplasament, poate fi trecut si bunicul in Titlu.
Ce obiect are procesul de la Judecatorie? este bine sa aveti un avocat care sa va reprezinte.

Procesul are obiectul : "NUlitatea partiala a titlului emis de Comisie...."
Si sa stiti ca are importanta termenul de depunere a cererii de reconstituire intrucat unul din parati e chiar fratele bunicului care nu vrea sa cedeze nimic...A facut singur cerere si nu a spus nimic desprte existenta bunicului meu si asa a obtinut titlu...doar el....Abia apoi a inteles bunicul meu ce s-a intamplat si a depus si el cerere in 6.04.1998....Are un avocat, dar....ce sa va spun....nu e f. disponibil....iar eu trebuie sa va spun ca sunt studenta la drept in anul 3 si....imi place sa cred ca mai inteleg cate ceva...de aceea vreau sa stiu....cererea bunicului meu ( cea din 6.04.1998)....trebuie sau nu luata in considerare, pt. ca am citit in legea 18/1991 ca mostenitorii nu sunt prezuymati daca nu au facut cerere si cei care au facut, cum este fratele bunicului ...beneficiaza de tot....Cum este cererea bunicului meu din 6.04.1998 pana la urma????....Este in termen sau nu???? Si unde gasesc si eu sa vad reglementari legale in sensul asta???.....Am citit pe site-ul Prefecturii Bucuresti la rebrica " Informare despre legi printre care si legea 18/1991 si scrie ca termenul limita de depunere a cererilor in temeiul legii 18 era 1.11.2001, dar nu spune unde este prevazut d.p.d.v. legal acest lucru.....Sunt bulversata???.....Unde gasec LEGAL TERMENUL de depune a acestor cereri pt. fondul funciar sau mai exact 6.04.1998 este o data de depunere in termen???....Ma puteti ajuta???
da...da...da....exact de aceea a depus a cea cerere in 6.04.1998, ca sa fie introdus alaturi de fratele sau in titlu de proprietate si in prezent exista un proces la Judecatoria Buftea pt. asta....Multumesc....
Insa ce nu stim noi SIGUR este....urmatorul lucru... De ce a depus Comisia intampinare ...sa i sa respinga cererea pt. ca cererea lui ( cea depusa la Comise in 6.04.1998)...este tardiv introdusa ( ca nu a fost depusa in termenul legii 18/1991)....Asta vrea si eu sa stiu....Care este termenul de depunere a cererilor in temeiul legii 18/1991, a legii 169/1998...Care???
Multumesc pt. raspuns....Pai tocmai asta e....Ca bunicul a depus cerere de reconstituire in 6.04.1998 ( deci in termen legal, nu????).....si s-a tot dus in audiente...dar...evident a fost dus cu vorba...pana acum cand a depus o cerere scrisa....si dupa ce a primit raspuns de la Comisie....care zicea ca nu poate sa ii recosnstituie dreptul de proprietate pt. ca a fost recostituita toata proprietatea pe numele fratelui8 sau....si astfel bunicul a depus o cerere de chemare in judecata acum 2 luni.....si va spuneam ca jurista de la Comisie a depus intampinare....in care cere sa se repinga cererea bunicul pe motiv ca cererea din 6.04.1998 in care cerea reconstituirea dr. de proprietate e tardiv introdusa....Asta voiam sa stiu???....E in termen, nu??? Si daca da...unde gasesc reglementari legale din care sa reiasa ca era in termen???