avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1100 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... decadere din drepturi parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

decadere din drepturi parintesti

Buna seara....
Am si eu o intrebare....
Este vorba despre o bunica....O bunica are in plasament o minora de la varsta acesteia de 3 luni, intrucat mama ( fiica bunicii) a parasit-o....In prezent minora are 3 ani si jumatate....Mama fetitei nu a venit sa o vada , decat de 2-3 ori in 3 ani si nici nu a contribuit cu bani la cresterea copilei, fiind plecata din tara, nu se stie unde....In prezent s-a intors in tara si s-a interesat de soarta fetitei la Asistenta Sociala, dupa care a anuntat-o pe bunica ca vine sa isi vada fata insotita de un asistent social...Bunica nu s-a opus, insa acum ii este teama ca ar putea sa o piarda pe minora....si vrea sa o decada din drepturile de mama pe fiica ei....Stiu ca Autoritatea Tutelara este cea care trebuie sa sesizeze instanta pt. asta si cunosc si dispozitiile art 109 din C. familiei...insa ...ce sfat puteti sa imi dati?...Are bunica vreo sansa?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 21:03, 14 Septembrie 2008
:( N-are. Ba dimpotriva, fiica ar avea chiar sanse sa-si recapete copilul... Depinde. Legea nu se prea departeaza, in spiritul sau, de episodul biblic al intoarcerii fiului risipitor
romascanu a scris:

:( N-are. Ba dimpotriva, fiica ar avea chiar sanse sa-si recapete copilul... Depinde. Legea nu se prea departeaza, in spiritul sau, de episodul biblic al intoarcerii fiului risipitor

Ma gandeam eu...:(. Multumesc pt. raspuns....
V-ati gandit foarte bine !=D>
Legea nu se prea departeaza, in spiritul sau, de episodul biblic al intoarcerii fiului risipitor....... bravo frumos spus
Mama va ramane totdeauna mama iar bunica doar bunica chiar daca s-a atasat de micuta Nu cred ca o va pierde CA NEPOATA
romascanu a scris:

asa este....dar avand o hotarare definitiva si irevocabila prin care nepoata este in plasament la bunica....
asta inseamna ca fiica (mama fetitei)...nu poate sa o ia fara acordul bunicii, nu???...ca sa o ia trebuie sa o dea in judecata pe bunica???

Alte discuții în legătură

Pot lua in plasament o nepoata? gianina11 gianina11 Buna ziua,ma numesc Gianina,problema noastra pare simpla insa nu cred ca e chiar simpla.Mama mea are un frate care a avut 3 copii,acest domn este despartit de ... (vezi toată discuția)
Custodie copil agone27 agone27 Buna ziua, Am o nora, care este minora, are 16 ani , iar nepoata mea ( fiica norei ) are 2 ani . Eu am iesit cu ele din tara ( suntem stabiliti in Angli ) , ... (vezi toată discuția)
Tutela ninasave ninasave Buna ziua Vreau sa va expun o situatie a unui copil al nimanui ,deocamdata .Este vorba de o fetita de noua ani nascuta de o mama care a murit si un tata ... (vezi toată discuția)