Buna seara....
Am si eu o intrebare....
Este vorba despre o bunica....O bunica are in plasament o minora de la varsta acesteia de 3 luni, intrucat mama ( fiica bunicii) a parasit-o....In prezent minora are 3 ani si jumatate....Mama fetitei nu a venit sa o vada , decat de 2-3 ori in 3 ani si nici nu a contribuit cu bani la cresterea copilei, fiind plecata din tara, nu se stie unde....In prezent s-a intors in tara si s-a interesat de soarta fetitei la Asistenta Sociala, dupa care a anuntat-o pe bunica ca vine sa isi vada fata insotita de un asistent social...Bunica nu s-a opus, insa acum ii este teama ca ar putea sa o piarda pe minora....si vrea sa o decada din drepturile de mama pe fiica ei....Stiu ca Autoritatea Tutelara este cea care trebuie sa sesizeze instanta pt. asta si cunosc si dispozitiile art 109 din C. familiei...insa ...ce sfat puteti sa imi dati?...Are bunica vreo sansa?
Asta asa e. Nu poate sa o ia pur si simplu. Dar, in raport de circumstantele cauzei (pe care noi nu le cunoastem - de asta am si spus "depinde") se poate ajunge la reintoarcerea copilului la parintele sau.
Masura plasamentului e o masura cu caracter temporar, luata sub rezerva revizuirii judiciare.
Un lucru e sigur. Chiar si acum are dreptul de a vizita copilul, de a mentine legaturi cu acesta.
Dupa mine (fara sa cunosc cat sunt sau par de grave ...amanuntele povestii) bunica ar trebui sa fie prima care sa se gandeasca cum sa refaca legaturile dintre fiica ei si nepoata si nu cum sa o departeze pe mama de fiica ei.
Prima tendinta e aceea de a actiona ... egoist, dar situatiile de acest gen creeaza pentru copii un handicap sufletesc si pentru genul asta de handicap nu exista ... proteze.
Custodie copil
agone27
Buna ziua,
Am o nora, care este minora, are 16 ani , iar nepoata mea ( fiica norei ) are 2 ani . Eu am iesit cu ele din tara ( suntem stabiliti in Angli ) , ... (vezi toată discuția)
Tutela
ninasave
Buna ziua
Vreau sa va expun o situatie a unui copil al nimanui ,deocamdata .Este vorba de o fetita de noua ani nascuta de o mama care a murit si un tata ... (vezi toată discuția)