avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Activitate Doromir

Activitate Doromir

buna ziua
Ma poate ajuta cineva cu un sfat si anume care ar fi procedura prin care sa devin curatorul mamei mele, bolnava de Alzheimer?
Discuție Procura
Care ar fi procedura prin care drepturile banesti ale mamei (pensie la limita de varsta, indemnizatie de handicap grav si indemnizatie de asistent personal) sa fie virate intr-un cont bancar? Mentionez ca in afara de o serie de afectiuni locomotorii, mama este diagnosticata cu dementa senila(Alzheimer),, tratata medicamentos, aavand scor de 12 din 20.
Va multumesc!
Răspuns la discuția Adeverinta versus Carte de munca
va multumesc!!
In prima faza de stabilire a drepturilor privind valoarea pensiei nu am prezentat adeverinte de la locul de munca(gradinita).Ulterior primirii Deciziei de pensionare, am inaintat contestatie si neprimind vreun raspuns, am facut o solicitare de recalculare a drepturilor de pensie, anexand si 2 adeverinte care cuprind explicit veniturile de care am beneficiat.Raspunsul primit (Decizie) din partea Casei Judetene de Pensii nu ma satisface, nefiind vreo schimbare fata de decizia de pensionare emisa intial.Am observat ca exista neconcordante intre adeverinte si inscrisurile din cartea de munca, in sensul in care o serie de drepturi de care am beneficiat figureaza doar in adeverinte.Exista vreo procedura tehnica (expertiza) de a verifica care ar fi valoarea reala a pensiei pe care ar trebui sa o iau dupa stagiul de cotizare de 38 ani si 10 luni???Si ce trebuie facut mai departe, considerand ca s-au facut calcule gresite din partea CJP-Ilfov???
Răspuns la discuția Reducere varsta de pensionare
Va multumesc frumos!!!!
In perioada 1980-1991 am lucrat in grupa a II -a de munca ( 11 ani si 5 luni), in perioada 1991-2001(10 ani si doua luni) am lucrat in grupa I de munca, inar in perioda 2001-2006 ( 5 ani ) am lucrat in conditii deosebite.Fiind nascut in iunie 1954,barbat, fiind incadrat in munca incepand cu anul iunie 1976, care este varsta la care ma pot pensiona, conform reglementarilor actuale?
Multumesc!
Va multumesc frumos!!!
Daca am lucrat 12 ani in grupa a II- a de munca ( 1979-1991), 10 ani in grupa I de munca (1991-2001) si 5 ani in conditii deosebite (2001-2006) care este reducerea varstei standard de pensionare pentru un barbat nascut pe data de 30 iunie 1954?
Va multumesc
Buna ziua,

Sunt nascut in data de 30.06.1954, incadrat in munca incepand cu anul 1976, grupa a II - a in perioada 1979-1991, grupa I in perioada 1991-2001, conditii deosebite in perioada 2001-2011.Care este varsta iesirii la pensie???
Multumesc!
Subiect: suprapunere de teren

Am detinut propietatea unui teren in Bucuresti, cu suprafata de 1062 mp, din care 500 mp erau scosi din circuitul agricol. Am decis vanzarea terenului si am vrut sa scot din circuitul agricol si suprafata ramasa ( 592 mp P .Dupa depunerea documentelor necesare la OCPI, am fost sesizat de catre institutia respectiva ca este o suprapunere cu teren vecin pe o latura, suprapunerea avand cca 69 mp.Am renuntat sa identific propietarul repectiv si am depus o declaratie notariala prin care sunt de acord cu modificarile limitei terenului meu si respectiv cu micsorarea suprafetei, si s-au intocmit la OCPI documentatiile respective pentru scoaterea din circuitul agricol a unei suprafete de 493 mp si s-a inscris in cartea funciara modificarea limitelor terenului cu suprafata micsorata.Dosarul cu avizul favorabil scoaterii de circuitul agricol a fost depus la servicuil de specialitate, din cladirea PMB, primind un numar de inregistrare si urmand sa intru la termenul respectiv in posesia Deciziei de scoatere din circuitul agricol a suprafetei respective.Terenul l-am vandut in conditiile aratate mai sus.Actualii propietari au fost chemati in instanta de propietarul terenului invecinat care sustine ca terenul pe care l-am vandut se suprapune pe o suprafata de 150 mp si care la randul lor m-au chemat in fata instantei in calitate de garant , pentru a raspunde pentru evictiunea partiala a bunului vandut.Deci repet, la data vanzarii terenului nu eram in litigiu pentru o suprapunere de teren, am renuntat la o suprafata de teren care reprezenta o suprapunere cu terenul invecinat ( conform datelor emise de OCPI ) si intrebarea este urmatoarea: [Eu ce trebuie sa fac pentru lamurirea situatiei, ce documente trebuie sa solicit de la OCPI pentru a demonstra ca am fost de buna credinta si am instrainat un bun imobil pentru care am garantat ca este liber de orice sarcini?
Va multumesc!