avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Activitate alin113

Activitate alin113

Bună seara, am nevoie de niste sfaturi de la comunitatea dvs sau măcar niste îndrumări în legătură cu recuperarea unui teren intravilan.

Pe scurt recent am cumpărat o casa cu teren (1475mp) totul sa făcut la notar urmând toți pașii indicați, Așteptând înscrierea dreptului de proprietate în cf, după ceva timp notarul îmi spune că a primit respingere de la OCPI precum că unul din proprietari nu mai deținea o parte din teren, și pentru care nu sa depus cererea de punere în posesie prin ordinul prefectului. Acum eu am rămas și cu banii dați și cu 862mp/1475mp. Acum nelămuririle sunt;

Pot să recuperez restul de teren?

Îl pot cumpăra/concesiona de la primărie?

Pot obliga in instanță foștii proprietari sa recupereze terenul și să îl doneze in favoarea mea?


Mulțumesc frumos!
Răspuns la discuția Greșeală notar.
Bineînțeles că sa întâmplat ceva, bănuiesc că o parte din teren a intrat în proprietatea statului cândva, dar notarul ar fi trebuit să verifice toate actele, eu nu aveam de unde să știu plus că în cf sunt trecute C-V și după circa o săptămână o rectificare făcută de notar.

Eu bănuiesc că o parte din terenul proprietarilor a intrat în posesia statului și au rămas cu 820 mp dar bănuiesc că trebuie să scrie undeva in cf-ul atașat la dosarul de la notar sau trebuia să reiasă la verificarea actelor de la notar, plus că în certificatul fiscal scos de la primarie de proprietari figurează casa și aceiași suprafață de 1475 mp.

raluk0207 a scris:

Un motiv trebuie să existe. Va dati seama ca nu ar fi putut să scrie "din burta" 820 m.p". Si mai ales că actul a fost verificat si de asistentul registrator de la Biroul de Carte Funciară, cu ocazia intabularii.
Mergeți cu actele la biroul notarial si întrebați.

Răspuns la discuția Greșeală notar.
Bună dimineața, terenul are o suprafață totală de 1475 mp din care eu am o cota de 820mp /1475mp.

Mulțumesc!

raluk0207 a scris:

Poate din măsurătorile cadastrale a rezultat mai putin.

Răspuns la discuția Greșeală notar.
Bună dimineața, in C-V scrie suprafața de 1475mp conform cf-ului atașat la dosar înaintea semnarii contractului.

Mulțumesc!

gi-jane2 a scris:

ce scrie in actul dvs de vanzare ? Poate fi o eroare materioala care se poate indrepta.
Mergeti la notarul respectiv sa verifice.
nu ati citit si dvs actul inainte sa il semnati ?

Bună seara, va rog daca mă puteți ajuta cu un sfat in legătură cu ce as putea face în situația în care mă aflu momentan.

Am achiziționat o casa cu teren într-un sat din județul Timiș, totul a decurs normal m-am înțeles cu vânzătorii asupra prețului, casei, și suprafața totală a terenului 1475 mp total (trei frați) mers la notar scos cf, fiscal certificat energetic tot ce trebuie, sa făcut contractul de vânzare/cumparare și așteptând înscrierea dreptului de proprietate în cf, mă trezesc că în cf-ul cel nou apare cota de 1/1 din casa și cota de 820mp/1475 mp. Deci pe scurt am luat țeapă cu 655 mp. Va rog să mă sfătuiți ce este de făcut, până săptămâna viitoare când am sa consul un avocat.

Mulțumesc frumos!
Bună ziua, terenul și casa au fost cumpărate anul acesta de la persoana fizică prin contract v-c, in contract este trecută toată suprafața de 1475 mp și casa, conform cf-ului anexat la dosar doar că la trimiterea dosarului la OCPI a venit respingere și notarul mi-a spus că trebuie să facă o rectificare de suprafață și o să rămân cu o suprafață mai mică deoarece o parte este a statului care a fost luată de la proprietar nu știu în exact ce an. Nu cred că este normal pentru că în extrasul de cf nu se specifica niciunde că suprafața x este deținută de statul român, daca știam lucrul acesta nu mai cumpărăm.

Mulțumesc frumos!

Alexandrina Mihai a scris:

De la cine ati achizitionat terenul? De la persoana fizica printr-un act de vanzare-cumparare? In ce an? Daca ati cumparat dupa 1974, pe vremea vechiului regim, terenurile treceau in propreitatea statului cf legii 58/1974. Totul depinde de actele prin care ati cumparat imobilul. In contextul in care pana in 1989 vi s-a luat terenul prin expropriere, aveti de lucru intr-un alt mod, nu prin ordinul prefectului. Daca prin contractul initial ati cumparat teren si casa, iar casa , chiar in stare de degradare, exista, nu aveti de intampinat probleme la cadastru sau in alta parte. Ea trebuie trecuta pe planurile cadastrale. Totul tine de actul dvs initial

Un sfat va rog? Mulțumesc frumos!
Bună seara, va rog puțin ajutor cu niste nelămuriri sau sfaturi care sunt mai mult decât binevenite. O sa fie un mesaj mai lung că sa va pot explica ce sa întâmplat. Am achiziționat un teren intravilan cu casa în cf și suprafata de 1475 mp și așteptând intabularea dreptului de proprietate timp de 2 luni, azi notarul îmi spune că a primit respingere pentru că după cum spune dansa că din acel teren in jur de 500 mp a fost luat de stat. Acum notarul trebuie să facă rectificare și eu o sa am o suprafață mai mică, cea ce este aberant pentru că eu nu am nici o vina. Notarul spune că eu pot recupera terenul prin procedura Ordinul Prefectului, dar am vorbit cu băiatul de la primarie de la cadastru și a spus că nu este posibil deoarece casa nu exista fizic in teren adică este cazuta la pământ. Puteți să mă sfătuiți ce este de facut.?

Mulțumesc frumos!

Răspuns la discuția Radiere casa și anexa din CF.
Poate cineva sa îmi de-a un paragraf din legea cadastrului să mă lămuresc și eu, am fost vineri la oficiul de cadastru și nici doamna de acolo de la ghișeu nu a știu să mă lămurească.

Mulțumesc frumos!
Răspuns la discuția Radiere casa și anexa din CF.

Am înțeles că dacă are doar număr topografic se poate radia doar cu adeverință de la primarie, daca are și Nr cadastral nu se poate, din cateam înțeles.
Vladislav20 a scris:

EU am reusit sa radiez o anexa care tot in urma unei inundatii s-a demolat. Primaria va elibera un ``certificat de atestare`` pe care trebuie sa specifice ca in urma inundatiei anexa s-a demolat in proportie de 100%, si cu certificatul acela puteti solicita OCPI radierea. Daca nu aveti nr. cadastral acest lucru il va putea face doar un topograf autorizat, daca aveti nr. cadastral atunci cu o simpla cerere la care atasati certificatul de atestare si platiti taxa aferenta.