avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Îndrumări legea 18/1991
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Îndrumări legea 18/1991

Bună seara, am nevoie de niste sfaturi de la comunitatea dvs sau măcar niste îndrumări în legătură cu recuperarea unui teren intravilan.

Pe scurt recent am cumpărat o casa cu teren (1475mp) totul sa făcut la notar urmând toți pașii indicați, Așteptând înscrierea dreptului de proprietate în cf, după ceva timp notarul îmi spune că a primit respingere de la OCPI precum că unul din proprietari nu mai deținea o parte din teren, și pentru care nu sa depus cererea de punere în posesie prin ordinul prefectului. Acum eu am rămas și cu banii dați și cu 862mp/1475mp. Acum nelămuririle sunt;

Pot să recuperez restul de teren?

Îl pot cumpăra/concesiona de la primărie?

Pot obliga in instanță foștii proprietari sa recupereze terenul și să îl doneze in favoarea mea?

Mulțumesc frumos!
Ultima modificare: Luni, 6 Iulie 2020
alin113, utilizator

Alte discuții în legătură

Retrocedare teren prin procedura ordinul prefectului. alin113 alin113 Bună seara, va rog puțin ajutor cu niste nelămuriri sau sfaturi care sunt mai mult decât binevenite. O sa fie un mesaj mai lung că sa va pot explica ce sa ... (vezi toată discuția)
Se poate pierde un teren mostenit legal? DanM DanM In 1988 am primit mostenire dupa decesul unui unchi cota lui de 1/2 dintr-un teren intravilan pe care era construit o anexa gospodareasca dar care nu era ... (vezi toată discuția)
Punere in posesie pe teren intabulat Romeo Valentin Romeo Valentin Buna ziua ! Am fost chemat la Primarie sa mi se aduca la cunostinta ca pe un teren de al meu din extravilan care l-am cumparat cu CVC la ... (vezi toată discuția)