A intalnit cineva un caz in care o persoana ce a emis un CEC in alb garantie cu mandat si care nu a mai platit acest CEC sa fi ajuns sa fie condamnat? Cand se ajunge la executare de pedeapsa in cazul cec-ului emis in alb?
Ce se intampla daca se incepe executarea silita a unei persoane fizice si aceasta nu are niciun bun doar venituri salariale si o caseta de valori intr-o banca? Pe aceasta caseta se poate pune sechestru? Se pot executa bunurile si valorile din acea caseta?
O persoana are poprire pe salar. Acea persoana intra acum in concediu de maternitate (cel de doi ani, nu stiu sigur daca se numeste concediu de maternitate dar asa l-am numit eu). Venitul respectiv mai este grevat? Se mai popreste si acest venit?
Exista posibilitatea de a avea anumite avantaje fiscale, inlesniri, etc... in cazul in care se angajeaza someri sau proaspat absolventi. Printre multe conditii eista si una care prevede obligativitatea de a pastra persoana respectiva 3 ani. Ce se intempla daca persoana respectiva isi da demisia sau pleaca 'in Spania la lucru' fara sa spuna nimic si eu sunt nevoit sa ii desfac contractul de munca pe motive disciplinare?
Am verificat si eu si da, se poate atrage respunderea vechilor administratori cu conditia ca aceasta sa poata fi dovedita. Insa gaselnita acestor cesionari ('vanzari') este ca si actele contabile dispar in totalitate si in acest fel unui lichidator ii este greu sa sustina cu documente cererea atragerii raspunderii. Este evident ca lucrurile stau in acest fel, dar Justitia e oarba...
Am avut doi debitori intrati in faliment in acest fel. Lichidatorul a ales sa inchida repede procedura pt ca si daca taragana procedura, tot acolo se ajungea...
Sa speram ca noile caziere fiscale vor fi mai alocvente si complete.
Am citit OUG 46/2009 si am vazut ca o sa existe un cazier fiscal. In acel cazier fiscal se va trece si faptul ca cineva a fost asociat intr-o astfel de firma? Probabil nu, dar ar fi corect fata de mediul de afaceri ca aceste lucruri sa se gaseasca in cazierul fiscal si sa iti poti verifica 'partenerii de afaceri'.
Vorbesc si eu la suparare. Amercinanii-s de vina... :)
Am constatat ca un nou client de-al meu a vandut firma unei persoane ce a mai preluat cateva firme falimentare, asa, ca si activitate curenta.
Intr-un alt caz, am cerut insolventa si am constatat ca tot asa s-a procedat: s-a cesionat firma si actele firmei si noii asociati sunt de negasit. Eu ce pot face in astfel de cazuri? Daca nu se gasesc noii asociati si actele firmei ce este de facut?
Daca cesionarile s-au facut inainte de pronuntarea unei insolvente, se pot ataca aceste cesionari?
De obicei fiecare localitate are cateva reguli urbanistice ce tin de aliniamentul stradal si de POT. Pot este suprafata pe care o puteti ocupa din teren cu o constructie. De regula in zona urbana este 40% iar in rural 30-35%.
Lateral, daca vreti sa fiti lipit de vecin trebuie sa aveti acordul notarial al acestuia. Daca nu sunteti lipit de limita de proprietate: 0,9m este distanta daca nu veti avea ferestre in acea directie. 1,9m este distanta minima daca aveti ferestre.
Darastea le aflati printr-un certificat de urbanism.