Bună ziua! Ați putea va rog sa mă ajutați cu un model de declarație pe propria răspundere, că angajatorul e plecat din tara și firma nu mai are activitate, și nu am cui să-i trimit cererea de prelungire a suspendării contractului de muncă ? Îmi trebuie decizia de suspendare , și dacă angajatorul nu e de găsit, trebuie sa depun acesta declarație pe propria răspundere pt a-mi folosi la dosarul de prelungire a ccc pe baza unui certificat de handicap. Mulțumesc.
Bună ziua! Ați putea va rog sa mă ajutați cu un model de declarație pe propria răspundere, că angajatorul e plecat din tara și firma nu mai are activitate, și nu am cui să-i trimit cererea de prelungire a suspendării contractului de muncă ? Îmi trebuie decizia de suspendare și trebuie depun acesta declarație pt dosarul de prelungire a ccc pe baza unui certificat de handicap. Mulțumesc.
Buna seara! Am fost angajata unei firme pana cand am intrat in concediu crestere copil, atunci mi s- a suspendat contractul de munca. Între timp firma a dat faliment iar angajatorul a plecat din tara, nefiind de găsit. Cand am terminat ccc in februarie 2022, i-am trimis cererea de reînnoire contract si demisie, dar aceasta nu a răspuns solicitărilor mele, contractul meu ramand suspendat. Am ramas din nou însărcinată la începutul anului 2022, si am facut contract cu 1%cu Cas, contract pt concedii de maternitate. Acest contract se face doar de pers fara venit si contract de munca. Eu avand inca contractul suspendat, nerevenind in campul muncii, ma pot obliga cei de la Cas, sa restitui totii banii? Legal eu nu trebuia sa fac acest contract,nu aveam dreptul? In acest caz ce pot sa fac, ca , contractul meu sa fie inchis? Am facut petitie la itm, insa dânșii nu pot solutiona cazul meu. Mulțumesc.
Mulțumesc frumos pt raspunsuri.
Buna ziua!
Va rog sa ma lamuriti. Cine are drept de apel in 10zile. Reclamantul sau paratul? Dupa 10zile daca paratul nu face recurs, pot legaliza hotararea judecatoreasca si cu acesta
hotarare legalizată pot apela la un executor judecatoresc?!
Cabinet de avocat Serni Viviana-Carmen a scris:
Dacă nu ați cerut să vi se plătească Intr un anumit termen, nici instanța nu putea să stabilească un termen limita de plata în sarcina angajatorului.
Puteți să i reamintiți printre o notificare facă nu plătește în următoarele 30 de zile, cât este termenul de recomandare pentru redactarea hotarraii judecătorești.
Apoi,
Dacă nu plătește benevol, puteți apela la un executor judecătoresc după ce vi se comunică hotărârea în integralitate.
Potrivit art.448 cod de procedură civilă
(1) Hotărârile primei instanțe sunt executorii de drept când au ca obiect:
Plata salariilor sau a altor drepturi izvorâte din raporturile juridice de muncă, precum și a sumelor cuvenite, potrivit legii, șomerilor.
Aceasta notificare trebuie trimisa de catre mine,sau se ocupa avocata care ma reprezinta? Daca firma este in faliment si acesta nu are bunuri pe numele dansului, daca apelez la executorii,acestia ce pot sa-i faca?!
Buna ziua! Am deschis proces angajatorului pt neplata concediilor. Ieri a avut loc prima infatisare, si s.a pronuntat astfel:
Solutie:Admite cererea
Solutie pe scurt: admite actiunea formulata de reclamanta. Obliga parata sa plateasca reclamantei indemnizatia pt concediu prenatal si postnatal aferente perioadelor...; sumele urmand a fi actualizate cu indicii de inflatie si dobanda legala . Executorie de drept. Cu drept de apel in 10zilede la comunicare.
Va rog sa.mi spuneti care sunt procedurile pe mai departe?cat termen are,paratul sa.mi plateasca?daca nu mi da banii, cum trebuie sa procedez mai departe? Va multumesc.
Buna! Sunt insarcinata in 36de saptamani, si de pe 25noiembrie sunt in concediu medical, plus am 44dezile din concediul prenatal, ar trebui sa nasc pe data de 20februarie. Sefu nu mi.a platit niciun ban pana acum. Daca trec cele 126de zile de concediu prenatal+postnatal si contractul meu de munca se suspenda, imi mai pot recupera banii? Ce trebuie sa fac? Sa mai astept, sau sa merg la itm sau Cas sa depun o plangere? Va multumesc.
Buna! Este primul meu loc de munca.
Am inceput munca pe data de 10februarie 2019, si data de inceput cim este 6martie 2019.
Buna ziua! Am inceput munca pe data de 10februarie 2019, iar contractul de munca a fost facut si semnat pe data de 6martie 2019.Sunt insarcinata in 36de saptamani,si ar trebui sa nasc pe data de 20februarie si pt a beneficia de indemnizatie pt Ccc, imi mai trebuie cam 3saptamani , ca sa am 12luni lucrate, in ultimii 2ani. Daca sefu mi ar fi facut contractul la timp, acum as fi putut beneficia de indemnizatie. Ce pot sa fac in cazul acesta? O plangere la Itm m.ar putea ajuta, sa recuprez a cea luna lucrata fara contract de munca? Multumesc.