Buna ziua . Tatal meu (individual si de pe urma mamei, decedata) fac parte din pagubitii FNI. Timp de cativa ani a facut tot ce a putut inclusiv unele plati pentru a primi ceva bani inapoi. La ultima vizita, l-am convins (dupa ce ne-am facut niste calcule...si am plans putin, desigur) sa renunte la orice suma sau pretentii . NU mai vrem nimic, nada...;)
Recent mi-a spus ca a fost sunat de acelasi "binevoitor-interfata" (un alt batran pensionar din acelasi oras) care tinuse legatura si cu alti pagubiti si care le spunea ce urmeaza sa faca sau sa plateasca si unde/cat,.... care la auzul acestei decizii a noastre l-a cam "amenintat": sa nu faca asa ceva, riscand chiar ca "Executorul sau altii de sus" sa-i blocheze sau sa-i ia chiar si pensia lui amarata, pentru a fi platiti in viitor pentru serviciile lor (???....) Tatal meu este extrem de timorat, o fire usor influientabila...si acum aproape panicat...
Va rog prin urmare sa-mi spuneti daca exista sau nu vreun temei legal care sa stea la baza acestei "amenintari" voalate referitoare la plati marunte (50 Lei, etc) pentru Executori judecatoresti sau expertize. Altfel spus, daca poate sa doarma linistit macar acum cand vrea sa renunte la orice ban si orice pretentie.....sau chiar este prins pana la moarte (si-mi va lasa mie mostenire?!) aceste "proceduri".
Nu stiu cat conteaza, dar eu unul va multumesc pentru ajutorul acordat prin intermediul acestui site. Toate cele bune!
PS - suntem cumva in pericolul de aici
www.avocatnet.ro/content/for... ?????