avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Activitate baimareanul

Activitate baimareanul

Buna ziua . Tatal meu (individual si de pe urma mamei, decedata) fac parte din pagubitii FNI. Timp de cativa ani a facut tot ce a putut inclusiv unele plati pentru a primi ceva bani inapoi. La ultima vizita, l-am convins (dupa ce ne-am facut niste calcule...si am plans putin, desigur) sa renunte la orice suma sau pretentii . NU mai vrem nimic, nada...;)
Recent mi-a spus ca a fost sunat de acelasi "binevoitor-interfata" (un alt batran pensionar din acelasi oras) care tinuse legatura si cu alti pagubiti si care le spunea ce urmeaza sa faca sau sa plateasca si unde/cat,.... care la auzul acestei decizii a noastre l-a cam "amenintat": sa nu faca asa ceva, riscand chiar ca "Executorul sau altii de sus" sa-i blocheze sau sa-i ia chiar si pensia lui amarata, pentru a fi platiti in viitor pentru serviciile lor (???....) Tatal meu este extrem de timorat, o fire usor influientabila...si acum aproape panicat...

Va rog prin urmare sa-mi spuneti daca exista sau nu vreun temei legal care sa stea la baza acestei "amenintari" voalate referitoare la plati marunte (50 Lei, etc) pentru Executori judecatoresti sau expertize. Altfel spus, daca poate sa doarma linistit macar acum cand vrea sa renunte la orice ban si orice pretentie.....sau chiar este prins pana la moarte (si-mi va lasa mie mostenire?!) aceste "proceduri".
Nu stiu cat conteaza, dar eu unul va multumesc pentru ajutorul acordat prin intermediul acestui site. Toate cele bune!

PS - suntem cumva in pericolul de aici www.avocatnet.ro/content/for... ?????
Răspuns la discuția Bonus Malus...
Buna ziua.
As vrea sa stiu DACA si CUM se poate transfera/beneficia de Bonusul avut in Romania la asigurarea unei alte masini, in alta tara din EU? Exista cumva niste prevederi (obligativitati) legale pt firma din aceasta tara (Austria) ca sa-i faca sa tina cont de "istoria" mea , dovedita cu acte primite de la societatile care mi-au facut asigurarea cat am condus in tara? Un broker mi-a spus aici ca nu trebuie neaparat sa o iau de la ultima categorie (prima de asigurare mai mare, din care urc in fiecare an daca nu produc daune) ci ca Societatea X (mai corect zis ..."U...." ) "v-ar putea" reduce prima de asigurare considerabil cu cateva zeci de euro daca obtineti aceste dovezi"
Eur ma tem ca nu cumva sa fie doar ....vorbe goale fara acoperire,spuse doar ca sa ma castige de client. Va multumesc pt ajutor si eventual indicatiile referitoare la pasii ce trebuie sa-i urmez. Stima pt ceea ce faceti pt noi, cei cu probleme ...legale.!
Pai, ...a fost o "prezentare" (tip MLM) la un hotel local , unde au fost "atrasi" mai multe persoane. Sediul firmei e in jud. Bihor. Contractul /achizitionarea a fost in 19.IV.2011. Deci....:(
Dupa prezentare, neavand atati abani, tata a revenit si a cumparat si semnat contractul ce stipuleaza printre altele din cele VIII capitole: Obiectul contractului, Pretul (in euro dar si convertire in Lei), mod de plata (= cash), Garantii (vanzatorul ofera garantie de 24 luni..DAR NU E NICI UN CERTIFICAT DE GARANTIE!), Receptia produselor (...., corespund scopului specific solicitat de cumparator, .....In cazul in care Cumparatorul, independent de vreo culpa din partea Vanzatoruli, refuza sa primeasca total sau partial produsul livrat sau inainte de livrare il notifica pe Vanzator ca nu mai doreste livrarea produselor, se considera in acceptiunea partilor o renuntare (subl. mea) unilaterala a Cumparatorului la executarea prezentului contract iar Vanzatorul este in drept (?!-subl.mea) sa perceapa daune interes in procent de 25% din pretul produsului la care Cumparatorul renunta),...Reclamatii (..se fac numai la sediul Vanzatorului ---e din alt oras---prin prezentarea produsului sau trimiterea lui prin posta), Clauze finale ( ...pt neintelegeri se va incerca rezolvarea amiabila, in caz de litigiu....instatele judecatoresti de la sediul Vanzatorului). As fi vrut sa-l pot prezenta scanat...:P

Nicaieri si niciodata nu au fost informati (verbal sau scris) despre dreptul de denuntare (posibilitatea, nr de zile, procedura).
Ca si clienti total nemultumiti, CRED (...) ca trebuie sa facem ceva, pt a stopa alte inselatorii a altor persoane naive..Rog pe cineva sa-mi spuna pasii pe care trebuie sa-i facem in caz ca nu ne intelegem "amiabil" cu firma din ..Bihor (fac reclamatie la OPC-ul local?). Cu stima si multumiri!
"s-a dovedit a fi inutil" ...? nu contravine Legii nr. 363/2007
Practici comerciale inselatoare (art17. Falsa afirmatie ca produsul poate vindeca boli, disfunctii sau malformatii). (Multumesc maximavocat!)
In plus faptul ca nu s-a spus (nici mentionat in scris) dreptul la denuntarea unilaterala (...) nu este --va intreb-- incriminat de Ordonanta nr. 106/1999 privind contractele incheiate in afara spatiilor comerciale - republicata la 5.03.2008 (art 8 cu (1) si (2) si art. 10? Caci atunci intra pe rol Ord. 130 (mentionata in primul meu post) cu art 7.2 si 4.1. Nu?
Buna ziua. In urma cu mai multe zile (mai mult de 10), mama mea a achizitionat de la un reprezentant al unei firme (posibil gen M-L-M) un produs(echipament) medical despre care credea (pe baza "promisiunilor" din prezentare) ca i-ar imbunatati sanatatea. Vanzarea/Cumpararea s-a facut in locuinta parintilor. Evident ca nu putem vorbi despre "punerea in functiune" deoarece starea ei nu s-a imbunatatit nici in minutele de prezentare si nici in zilele ulterioare (dimpotriva, suspectam o inrautatire). Nu ar fi fost o problema mare daca nu ar fi vorba de un pret de aproximativ 1.000 euro, platiti in Lei care i-a costat pe parinti (admit, dintr-o crasa ignoranta...naivitate, etc). Va rog sa-mi spuneti daca si in ce conditii as putea returna produsul si recupera banii (macar o parte). Se aplica oare acestei situatii Ordonanta nr. 130/2000 art 4.1.(a)---sub incidenta art. 3.1.(f)---(b), (c), (d), (e) si implicit 7.2? Daca nu, de ce? Daca da, cum? Si ce pasi trebuie urmati?

Este prima data cand apelez la consiliere judiciara, deci va rog sa-mi iertati unele posibile "nepriceperi". Respect si multumiri.