avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Bonus Malus...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Bonus Malus...

Buna seara, ma poate lamuri cineva intr-o chestiune ?
De la 01.01.2010 a intrat in vigoare si pe rca bonus malus.
Daca in anul 2009 nu ai avut nicio dauna pleci cu B0.
Dupa cum spune legea la fiecare rca incheiat pe 6 luni cresti o categorie adica ,,B1'', la fiecare rca anual cresti 2 categorii-adica B2. In cazul daunelor scazi cu malus....conform tabel. Bun. Daca eu de ex. nu am avut nicio dauna in 2009 si nici in 2010 la ce categorie ma incadrez acum, cand trebuie sa reinnoiesc polita.Am incheiate 2 polite anul acesta .
Cum se poate remedia problema daca nu este actualizata baza de date (cedam).
Cel mai recent răspuns: baimareanul , utilizator 14:25, 14 Decembrie 2011
Printr-o interventie on-line la CSA SI SA cereti sa va rezolve situatia.
Am venit poate cam tarziu cu raspunsul dar cu siguranta nu vei fi ultimul care va intampina probleme.

Se intampla uneori ca asiguratorii sa nu aplica cum trebuie sistemul bonus malus. Uneori nu iti acorda reducerea cuvenita iar alteori te penalizeaza prea devreme cand ai dauna si iti faci iarasi la acelasi asigurator. Norocul lor este ca romanul este din fire superficial si neinformat (de el insusi).

Orice problema in asigurari se trece prin CSA si poate si prin formulare online de plangeri pe care asiguratorii sunt obligati sa le aiba. Daca exista probleme cu clasa BM trebuie sa vorbiti cu vanzatorul de RCA sa va corecteze aceasta eroare. Pentru acest demers aveti nevoie de o copie dupa vechiul RCA, o declaratie pe proprie raspundere ca nu ati mai avut accidente, BI/CI si cam atat. Lucrurile se rezolva, in functie de asigurator, de la cateva minute la cateva zile.

Pentru informare poti sa citesti articolul despre [ link extern ] .
Ultima modificare: Marți, 10 Mai 2011
bunutulalex, utilizator
Buna ziua.
As vrea sa stiu DACA si CUM se poate transfera/beneficia de Bonusul avut in Romania la asigurarea unei alte masini, in alta tara din EU? Exista cumva niste prevederi (obligativitati) legale pt firma din aceasta tara (Austria) ca sa-i faca sa tina cont de "istoria" mea , dovedita cu acte primite de la societatile care mi-au facut asigurarea cat am condus in tara? Un broker mi-a spus aici ca nu trebuie neaparat sa o iau de la ultima categorie (prima de asigurare mai mare, din care urc in fiecare an daca nu produc daune) ci ca Societatea X (mai corect zis ..."U...." ) "v-ar putea" reduce prima de asigurare considerabil cu cateva zeci de euro daca obtineti aceste dovezi"
Eur ma tem ca nu cumva sa fie doar ....vorbe goale fara acoperire,spuse doar ca sa ma castige de client. Va multumesc pt ajutor si eventual indicatiile referitoare la pasii ce trebuie sa-i urmez. Stima pt ceea ce faceti pt noi, cei cu probleme ...legale.!
Ultima modificare: Miercuri, 14 Decembrie 2011
baimareanul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Polita rca cu malus cole10 cole10 Buna ziua! Am nevoie de un sfat in privinta politelor RCA. Acum mai bine de 2 ani, in septembrie 2009 am avut un accident foarte usor, eu fiind vinovatul. ... (vezi toată discuția)
Clasa bonus lorette2013 lorette2013 Buna ziua, cand am avut un accident aveam clasa de bonus B3, acum la reinoire imi da B6? Nu trebuia sa scada? Sau e o greseala din CEDAM? Dar trebuia macar B4 ... (vezi toată discuția)
La schimbarea asiguratorului rca nu se schimba si incadrarea bonus-malus? mca mca Buna seara! Am avut polita RCA la Omniasig, incadrare B2. Anul acesta am polita RCA la Astra (pe 12 luni), dar pe polita scrie tot B2. In ultimele 12 luni ... (vezi toată discuția)