avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Activitate serbyo

Activitate serbyo

Răspuns la discuția Competenta DNA
multumesc pt raspuns....este adevarat ce spuneti insa nu ma lamureste pe deplin. Problema se pune daca DNA este competent si in ceea ce priveste tentativa la infractiunile in care posibilul prejudiciu este mai mare de 1 milion de euro ? Imi poate raspunde cineva....daca cunoaste jurisprudenta sau practica. Eu sunt de parere citind legea DNA ca sunt competenti doar daca s-a produs efectiv prejudiciul iar in cazul tentativei competenta revine parchetului de pe langa judecatorie, insa am o speta in care rechizitoriu este intocmit de DNA desi nu se retine niciun prejudiciu.
Discuție Competenta DNA
Buna ziua. Am urmatoarea intrebare. Este de competenta DNA cercetarea unei infractiuni de tentativa la infractiunea prev de art. 8 alin. 1 din Legea evaziunii fiscale? In conditiile in care nu exista un prejudiciu, aspect precizat si in rechizitoriu si in conditiile in care in legea de functionare a DNA se precizeaza ca : Departamentul Naţional Anticorupţie este competent să efectueze urmărirea penală, dacă s-a cauzat o pagubă materială mai mare decât echivalentul în lei a 1.000.000 euro, în cazul infracţiunilor prevăzute.........., şi în Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.
Expresia.....daca s-a cauzat o paguba.....se poate interpreta si insensul ....daca se putea produce o paguba.......sau este de stricta interpretare si paguba trebuie sa fie efectiv. Multumesc.
Răspuns la discuția Admitere magistratura 2012
Buna ziua, cand se pot depune dosarele de inscriere pentru examenul direct pe post din toamna? Multumesc
Era un dosar de divort cu minori....si cu reclamanta in strainatate. Nu aveam cum sa intru cu delegatie de substituire, ci doar cu procura. Asa spune lege.
Multumesc pentru raspuns.
Am si eu o nelamurire. Astazi am intrat intr-un dosar de divort al altui coleg care avea procura dar si delegatie. Clienta lui inainte de deschiderea dosarului, intrucat pleca din tara a lasat 2 procuri pt acelasi dosar, o procura colegului si una mie pt orice eventualitate. Astazi, colegul a fost "retinut" la parchet mai multe ore asa ca m-a rugat sa intru in dosar si sa depun procura mea.
Am intrat in dosar, fiind si termenul de concluzii, iar colegul adversar a facut un intreg taraboi, ridicand fel si fel de exceptii prin care sustinea ca eu nu pot depune concluzii in dosar doar cu procura speciala intrucat sunt avocat si sunt obligat sa depun si delegatie in baza unui contract de asistenta pe care il solicita sa il depun si pe acesta in instanta. Judecatorul vazand ca ne certam, ne-a lasat la sfarsitul sedintei sa ne calmam. :( Am discutat cu colegul si pana la urma s-a calmat si nu a mai ridicat nici-o exceptie...din motive colegiale, dar totusi el insista ca are dreptate in sensul ca noi avocatii suntem obligati sa debunem pe langa procura si imputernicire in baza unui contract, astfel putandu-se verifica daca s-a taiat chitanta sau nu. Intr-un fel el ma acuza ca am depus doar procura ca sa nu tai chitanta.....in fine, o aberatie pt ca eu eram de fapt in substituire... cu procura :).
Acum totusi intreb, dupa ce am citit legea si statutul...tot nu m-am lamurit pe deplin, PE LANGA PROCURA E NEVOIE SI DE DELEGATIE ? eu imi mentin punctul de vedere in sensul ca procura este suficienta, dar daca ma insel va rog sa imi explicati.
Multumesc.
Răspuns la discuția taxa inscriere in tablou
La Galati taxa este 5000 lei (cincimii). Procedura este urmatoarea: Saptamana aceasta se elibereaza decizia, dupa primirea acesteia se plateste taxa de 5000 lei si apoi se depune contractul de colaborare.
Scump d'omle, scump.....! Asa direct, dupa sarbatori #-o . Bani inainte de sarbatori, bani dupa sarbatori.....#-o#-o#-o
Răspuns la discuția Admitere Barou 2008
La multi ani Domnule Elis !!! Va multumesc pt ajutorul acordat tuturor forumistilor. Sarbatori fericite !

A afisat si Galatiul......am luat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:D:D:D:D:D
Răspuns la discuția Admitere Barou 2008
#-o#-o#-o#-o EXCEPTIONAL !!!.................nu am cuvinte pt a comenta asa ceva.....Fratilor, repede la aeroport si suiti-va in primul avion, nu conteaza destinatia....
Răspuns la discuția Admitere Barou 2008
Cat tupeu pe Dna. Stupariu de la Iasi: ”Să vină cineva să spună că a dat bani!”, ........Este clar ca se fac si aranjamente ! poate nu in toate barourile din tara, dar in unele sigur.....este doar o parere personala, o presupunere, dar declaratia doamnei de la Iasi vine sa sustina vonistica. Pai cine sa vina, cel care a dat si a luat ex.??! asta este sinucidere curata, din punct de vedere profesional si poate si pe alte planuri, pt ca este clar, acolo unde functioneaza o "caracatita" implicatiile sunt pana sus, iar daca tai un brat, vei fi terminat, te vor vana toata viata astfel sa se asigure ca nu vei mai realiza nimic, indiferent ce vei vrea sa faci. Explicatii sunt, supozitii pot fi facute.......dece toate odraslele de judecatori, procurori, avocati, notari, etc (no offence)....care sustin acest ex, promoveaza in proportie de 99%...oare toti sunt mai destepti decat ceilalti???? greu de crezut.....dar asta este realitatea. Acum am convingerea ca Iasul a fost manjit.........cum la prima corectare intra 20 si la contestatii intra 21 ????? Ori am eu o gena conspirativa ori simti-ti si voi mirosul de la Iasi....

Precizez ca eu nu sunt nici admis nici respins.....inca astept primul rezultat......Luni, se va afisa. Am facut toate subiectele la toate examenele, m-am verificat si mizam pe un procent de 90% ca iau acest ex, dar dupa ultimile 2 saptamani nu mai poti fi sigur de nimic......in Romania ti se poate intampla sa meriti din plin si totusi sa nu primesti nimic.:(
Răspuns la discuția Admitere Barou 2008
Of fratilor, va citesc si ma incearca mii de sentimente, din cele mai ciudate.....nici nu stiu daca sa ma bucur ca mai dureaza o saptamana pana Galatiul afiseaza subiectele....si mai pot visa pana atunci, sau era mai bine acum daca stiam rezultatul....si gata ce era, era. Asteptarea este groaznica, iar forumul in ultimile 2 zile este picatura chinezeasca.......
Celor nefericiti va inteleg mihnirea, frustrarea si lehamitea, sper ca multi dintre voi sa-si gaseasca dreptatea....acolo unde o fi ea.