avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1937 soluții astăzi
Forum Activitate Valentina Bejinariu

Activitate Valentina Bejinariu

Data prezumata a nasterii este la finalul lunii Mai. Tin sa mentionez ca am lucrat si am avut contributie pana la 1 Decembrie anul trecut, moment in care a trebuit sa insotesc sotul detasat de companie in afara tarii.
Buna ziua,
Ma puteti ajuta cu urmatoarea situatie legata de indeplinirea conditiilor de primire indemnizatie crestere copil?
Mi-am insotit sotul timp de un an in Africa de Sud, acesta fiind detasat de catre firma la care lucreaza acolo. Eu mi-am dat demisia in aceasta perioada, astfel am ajuns sa nu ma incadrez in conditiile de primire a indemnizatiei de crestere copil. Am realizat venituri doar 6 luni in ultimii 2 ani anterior datei in care ar trebui sa se nasca copilul.

1. Situatia mea se poate incadra la urmatoarea situatie acceptata pentru stagiului de cotizare: "Ți-ai însoțit soțul în misiune permanentă în străinătate"?
2. Daca contribui voluntar la sistemul de pensii sunt eligibila pentru concediu de crestere copil?

Multumesc anticipat pentru ajutor!
Buna ziua,

Daca sunt angajata la 2 companii, cu salariul net 2000 lei la fiecare companie, cum se va calcula indemnizatia de crestere copil?

Multumesc!
Răspuns la discuția Concediu crestere copil tata
Va multumesc! Inca o mica intrebare. Daca intre timp imi pierd locul de munca si nu voi mai fi angajata isi mai poate lua acesta concediul de crestere?
Buna ziua,

Care sunt conditiile pentru ca tatal sa obtina concediu de crestere copil? Eu sunt angajata cu salariul minim pe economie si am dori sa obtina el concediul deoarece are salariul mai mare. Iar daca in acesti 2 ani mai facem un copil poate sa obtina tot el concediu?

Multumesc!