avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Activitate olyv

Activitate olyv

Buna ziua. Cand trebuie depusa cererea pentru stimulentul de insertie, in cazul in care reintru in campul muncii cu 1 luna inainte sa implineasca copilul 2 ani? De la AJPIS mi s-a spus ca am pierdut stimulentul, pentru ca am depasit cele 30 de zile de la revenirea la locul de munca.
Buna ziua. Am urmatoarea situatie: Salariata, care conform anexei 5 privind legea standard de pensionare, putea sa iasa la pensie ianuarie 2020( fiind nascuta in octombrie 1958). A inaintat o cerere de prelungire pentru 3 ani. inseamna ca in ianuarie 2023, iasa obligatoriu la pensie? Exista posibilitatea sa mai lucreze pana la implinirea varstei de 65 ani?
Buna ziua. S-a prelungit cumva valabilitatea voucherelor din 2019 pana in decembrie 2021?
Multumesc.
In urma unei erori a programului de salariu, cativa angajati au incasat drepturi salariale raportate la salariul din 2022. Am intocmit o notificare si un acord/angajament catre fiecare angajat in cauza pentru recuperarea sumelor necuvenite. Unul dintre angajati refuza sa restituie suma necuvenita. Care sunt pasii care trebuie urmati?
Multumesc frumos.
Buna ziua. Avem un angajat care ar trebui sa iasa la pensie la limita de varsta (26 ianuarie 2021), dar care doreste sa ramana in campul muncii pana la primirea deciziei de pensionare. Ca unitate nu avem obligatia de a-i incheia contractul incepand cu 27 ianuarie?
Buna ziua. Va ro, daca puteti sa ma lamuriti intr-o problema. Avem o angajata care de la 1 august a intrat in concediu de crestere copil. La salariile pe luna august trebuie sa retinem impozitul pentru voucherele de vacanta. Cum putem sa ii retinem doamnei impozitul, in conditia in care dumneaei are contractul de munca suspendat (nu mai apare in programul de salarii cu venituri)? Multumesc
Discuție fochisti
Buna ziua. In cazul in care intr-o unitate sanitara exista angajati fochisti, pe perioada de vara, cand inceteaza activitatea lor, ce se intampla cu ei? Se suspenda contractul sau pot fi delegati la alte activitati? in baza carei legi?. Multumesc
In cadrul unei unitati sanitare, un angajat care este in recuperari ce pierderi are la salariu? Norma de hrana o primeste integral?