avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua. Avem un angajat care ar trebui sa iasa la ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua. Avem un angajat care ar trebui sa iasa la pensie la ...

Buna ziua. Avem un angajat care ar trebui sa iasa la pensie la limita de varsta (26 ianuarie 2021), dar care doreste sa ramana in campul muncii pana la primirea deciziei de pensionare. Ca unitate nu avem obligatia de a-i incheia contractul incepand cu 27 ianuarie?
Cel mai recent răspuns: olyv , utilizator 09:58, 9 Noiembrie 2020
Art.56 C.mun.
....
(4) Pe baza unei cereri formulate cu 30 de zile inainte de data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare si cu aprobarea angajatorului, salariatul poate fi mentinut in aceeasi functie maximum 3 ani peste varsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a contractului individual de munca.
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! dupa depunerea cererii de pensionare, la limita de ... Surdoiu valentina Surdoiu valentina BUNA ZIUA! Dupa depunerea cererii de pensionare, la limita de varsta si -pana la primirea deciziei se mai sta in campul muncii? Exista o lege ? ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am intentia sa ma pensionez inainte de implinirea ... nicdel nicdel Buna ziua, Am intentia sa ma pensionez inainte de implinirea varstei de 65 de ani (actualmente sunt in varsta de 63 ani) beneficiind de perioadele de ... (vezi toată discuția)
Lucrez in invatamant ca personal didactic auxiliar pe post de ... Câmpean Clara Câmpean Clara Lucrez in invatamant ca personal didactic auxiliar pe post de bîbliotecar si de curând am primit decizia de pensionare la limita de varsta. As vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)