avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lucrez in invatamant ca personal didactic auxiliar pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lucrez in invatamant ca personal didactic auxiliar pe post de ...

Lucrez in invatamant ca personal didactic auxiliar pe post de bîbliotecar si de curând am primit decizia de pensionare la limita de varsta. As vrea sa stiu daca pot lucra in continuare, pe același post, până la sfârșitul anului scar 2020-2021. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:12, 29 Decembrie 2020
art. 56 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 53/2003- Codul Muncii : contractul individual de muncă încetează de dreptla data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare

Pe baza unei cereri formulate cu 30 de zile inainte de data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare si cu aprobarea angajatorului, salariatul poate fi mentinut in aceeasi functie maximum 3 ani peste varsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a contractului individual de munca.
Ultima modificare: Marți, 29 Decembrie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna dimineata1 am o salariata careia i a venit decizia de pensionare ... mugurica_nita mugurica_nita Buna dimineata1 Am o salariata careia i a venit decizia de pensionare pentru limita de varsta. Poate aceasta sa si continue activitatea, pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! dupa depunerea cererii de pensionare, la limita de ... Surdoiu valentina Surdoiu valentina BUNA ZIUA! Dupa depunerea cererii de pensionare, la limita de varsta si -pana la primirea deciziei se mai sta in campul muncii? Exista o lege ? ... (vezi toată discuția)
Pensionare sau menținere în activitate Danaioana Danaioana Bună ziua, Mă confrunt cu o situație și vă rog să mă ajutați să înțeleg prevederile legale în acest sens. Datele problemei: Instituție publică, ... (vezi toată discuția)