avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna dimineata1 Am o salariata careia i a venit ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna dimineata1 Am o salariata careia i a venit decizia de pensionare ...

Buna dimineata1
Am o salariata careia i a venit decizia de pensionare pentru limita de varsta.
Poate aceasta sa si continue activitatea, pe acelasi contract de munca de pana acum ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:45, 15 Iunie 2023
Nu, acela inceteaza de drept la data deciziei...
Dar ii puteti face altul, daca doriti sa continuati colaborarea.
cum?
daca sunt institutie publica?
Din pacate, raspunsul primit nu coincid cu ce prevede legea .

Codul Muncii
Art.56
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
....
c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare ...
...

(4) Pe baza unei cereri formulate cu 30 de zile inainte de data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare si cu aprobarea angajatorului, salariatul poate fi mentinut in aceeasi functie maximum 3 ani peste varsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a contractului individual de munca.


In situatia data, c.i.m. va inceta prin alte modalitati mentionate in Codul Muncii ..iar reangajarea, nu mai este posibila decat daca este post unic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta standard de pensionare - continuare colaborare valentinmitrachee valentinmitrachee Buna ziua! Va rog frumos sa mă ajutați cu explicația urmatului articol din Codul Muncii, art. 56, alin. 4) care spune următoarele: \"Pe baza unei cereri ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! dupa depunerea cererii de pensionare, la limita de ... Surdoiu valentina Surdoiu valentina BUNA ZIUA! Dupa depunerea cererii de pensionare, la limita de varsta si -pana la primirea deciziei se mai sta in campul muncii? Exista o lege ? ... (vezi toată discuția)
Lucrez in invatamant ca personal didactic auxiliar pe post de ... Câmpean Clara Câmpean Clara Lucrez in invatamant ca personal didactic auxiliar pe post de bîbliotecar si de curând am primit decizia de pensionare la limita de varsta. As vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)