Locuiesc intr-un bloc de aproximativ doi ani si inca de la inceput am solicitat administratorului si presedintelui sa construiasca rampa pentru acces usor cu caruciorul de copil. De aproximativ doi ani asociatia spune ca nu are bani pentru asa ceva dar observ ca au montat camere de supraveghere fara a solicita acordul vecinilor si mi-au spus ca ei nu au bani pentru asa ceva si ca nu vor face ceea ce eu le cer. Ce pot face sa rezolv aceasta situatie, precizez ca intr-o luna sotia va naste si va avea nevoie avand deja doi copii. Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Asociatia de proprietari mi-a imputat pe luna decembrie 2019 in loc de 23 m3 de apa calda x12 lei m3 mi-au calculat 23 m3 apa calda x 18,45 lei pe motivatia ca: a fost raportat de catre toate apartamentele 185 m3 de apa calda iar factura venita era de 292 m3 de apa calda iar ei impart valoare facturi de 3422 lei la 185 m3 de apa calda si dupa inmultesc cu consumul raportat de fiecare apartament. Este corecta o asemenea baza de calcul ? eu unul ma consider inselat deoarece in loc de 276 lei a trebuit sa achit 424,35 adica 23x18.45 in loc de 23x 12 costul m3 de apa calda din acea luna din factura furnizorului de apa. Ce parere aveti ?
Spatiile comerciale aflate la parterul unui bloc de 7 etaje trebuiesc sa fie inclusi in asociatia de proprietari, trebuie sa participe si ei la cheltuielile blocului, subsol, conducte, reparatii coloane apa si alte reparatii ce tin de acel imobil ? Precizez ca la noi in bloc sunt 32 de apartamente si zona comerciala la parterul blocului *Banca bcr si un second hand) iar acestia nu cotizeaza la absolut nimic si nici nu sunt trecute in aceasta asociatie de proprietari. Ei nu trebuie sa plateasca macar caldura radianta la mp. folositi ? Eu am apartament cu 4 camere in acel bloc si am centrala pentru incalzire si tot platesc caldura radianta de 3 lei per mp. x80 mp.