avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Activitate Mariana Scurtulescu

Activitate Mariana Scurtulescu

Bună ziua,
Am demarat succesiunea pe cale judecătorească și sunt mai mulți succesori! La doi dintre aceștia nu le cunosc adresele și se tot amână procesul! Există o cale prin care să se dea o sentința succesorală definitivă! Menționez ca am și avocat! Mulțumesc anticipat pentru răspuns! Zi frumoasă!
Buna seara,
Îmi puteți spune dacă îl pot lua pe asigurarea mea medicală pe fiul meu fără venit, eu fiind pensionara?
Mulțumesc frumos!
Buna seara,
As avea o intrbare pentru o prietena care ar dori sa iese la pensie anticipata si nu stie exact cand indeplineste conditiile.
Este vorba de dna. Lucretia Lazar, nascuta la data de 27.08.1964, cu o vechime de 33ani si 9 luni. Daca se poate o data exacta pentru a sti exact cand trebuie sa depuna dosarul. Multumesc frumos!
Buna ziua,
Mama sotului (nascuta in 1938 -actual decedata) a primit o idemnizatie(compensatie) lunara conform DL 118/1990 deoarece in timpul razboiului casa a fost rechizitionata de armata unde s-a stabilit o unitate militara, familia fiind stramutata in alta locatie(in aceiasi localitate).
Exista temei legal ca sotul(pensionar) sa poata primi o idemnizatie pe ceiasi cauza, ca urmas direct?
Multumesc.
Multumesc mult pentru sfaturi.
Daca nu vor sa vina sa faca succesiunea, cum poate fratele in viata sa-si obtina drepturile(sa vanda partea sa)? Trebuie sa-i cheme in instanta?
Pot face, mostenitorii fratelui mort(sunt plecati in strainatate), 0 procura pentru fratele in viata pentru realizarea succesiunii si mai apoi pentru vanzarea bunurilor comune?
Buna ziua,
Mostenitorii parintilor sunt doi frati. La succesiune s-a stabilit de comun acord ca toate bunurile(pamant, casa etc) sa fie proprietate comuna adica, fiecare frate are jumatate din mostenire.
Unul dintre frati a murit. Mostenitorii lui sunt fiul si sotia.
Cine are drept de mostenire dupa el daca tot ce are sunt bunuri dobandite prin mostenire de la parinti?
La succesiunea dupa el trebuie sa participe fiul, sotia si fratele in viata sau numai urmasii sai?
Poate fratele in viata sa -si vanda partile fara succesiunea mostenitorilor fratelui mort?
Multumesc.
Mulțumesc frumos!
Buna,
Sunt născuta la data de 04.09.1964, am 31 de ani de munca, dintre care 10 ani lucrați in grupa I de munca și 6 ani in grupa II de munca. Va rog sa mi spuneti data exactă de ieșire la pensie la limita de vârsta! Mulțumesc!