Imobilul este trecut in CF ca fiind locuinta familiala, in cazul acesta inteleg ca e necesar acordul amandurora, altfel actual nu ar fi in legalitate?
Buna seara,
Pentru a lua o persoana in spatiu, este necesar ca ambii proprietari ai apartamentului sa fie de acord si sa se prezinte pentru semnatura la Politie? Altfel, daca semneaza doar unul din proprietari, actul de luare in spatiu este nul? Daca se poate o opinie sau si un art de lege, multumesc!
In fata membrilor de familie.
Am fost astazi sa ridic documentele…
mi s-au prezentat două foi cu analize care păreau a fi generate în grabă și pline de erori de exprimare, data accesarii si printarii de pe acte fiind cea de astazi, fapt ce demonstreaza ca doar interventia M. Sanatatii ia determinat sa mi prezinte documentele si in nici un caz solicitarile mele in repetate randuri, incepand cu 21.10.2023 pana pe 07.11.2023 inclusiv. Iar detaliile referitoare la pacient erau incomplete sau incorecte, inclusiv numele și ocupatia.
Practic, nu mi s-au eliberat nici măcar jumătate din documentele solicitate, iar cele care mi-au fost furnizate nu includ toate analizele și investigațiile care mi s-au spus verbal că au fost efectuate pe perioada internării. Când am cerut să mi se elibereze documentele conform anexei completate, personalul spitalului a refuzat, fără a oferi nicio justificare legală pentru această decizie. Nici macar n au prezentat un proces verbal de predare primire, astfel incat sa reiasa si de acolo faptul ca am primit doar niste impresii si intepretari scrise superficial si subiectiv de catre medicul curant, fara sa raiasa de unde a ajuns la acele concluzii. Nu exista nici parametrii medicali pentru a se stabili exact de unde acele concluzii fiind scrise doar niste propozitii scurte care nu au la baza o investigatie din care sa reiasa ce a scris acolo + o serie de copy paste a informatiilor pe care le a luat din alte buletine medicale precedente internarii si care nu au legatura cu ceea ce ea a facut in perioada internarii.
Va spun sincer ca situatia mi se pare suspecta, ca ascund malpraxisul.
Multumesc pentru raspuns, am facut o petite pe adresa de e-mail a M. Sanatatii, aseara. Astazi a fost redirectionata aceasta petitie din partea M.Sanatatii catre Sp. Bagdasar Arseni. La maxim 15 minute de la interventia acestora, Spitalul mi a dat email ca ma pot duce maine sa ridic documentele.
As mai avea o intrebare sau poate curiozitate, medicul care s a ocupat de pacient a recunoscut cu nu a facut tratament de preventie pe exact cauza decesului. Consider ca practic este in culpa. Din analize si tratament ar rezulta exact ceea ce ne a recunoscut verbal. Exista vreo posibilitate in care analizele acum sa fie masluite astfel incat, daca decid sa deschid proces pe malpraxis, sa nu am de ce sa ma leg?
Buna seara,
Ce este de facut in cazul in care spitalul refuza eliberarea documentelor medicale, in urma decesului pacientului internat. Am citit ca anul acesta s-au adus modificari normelor de aplicare a legii 46/2003 si ca sotia sau copiii au acest drept prin completarea anexei nr 6 (daca am retinut corect numarul), aceasta a fost completata si transmisa, alaturi de aceasta s au comunicat si copii dupa buletinul sotiei, fiicei dar si a pacientului. A trecut mai bine de o saptamana si nu am un raspuns din partea spitalului. Iar din lege reiese termenul de 48 ore de la solicitare. Din cate am citit demersul Av Poporului la M. Sanatatii, de a se completa legea cu posibilitatea eliberarii documentatiei medicale catre familie, a fost intocmai pt a nu se mai ajunge in instanta de judecata.
In regulament este specificata asociatia de proprietari. Prin tabel transmis (anexa 3, cf. art 1) de reprezentantul asociatiei de proprietari. Nu stiu unde ati gasit ca eu tb sa intocmesc declaratie pe proprie raspundere. E clar ca nu s a inteles problema din moment ce primesc numai raspunsuri pe langa. Cu astfel de raspunsuri e normal ca tara sa mearga in jos, in loc sa se faca dreptate in situatii abuzive.
Multumesc pentru suport!
Declararea unui numar de pers nu a facut facut niciodata de mine. Probabil a fost transmit de asociatie sau au venit personal si s au uitat. Nu stiu si sincer nici nu ma intereseaza, atata timp cat eu am fost corecta in tot acest timp si am declarat 3 pers. Atat in 2017 cat si in 2018-2019-2020 am fost aceleasi 3 trecute la intretinere. Cu toate acestea in 2017 s a emis taxa de salubrizare pe 2 persoane, pe 2018 nu mi s a cerut nicio taxa, iar pe ult 2 ani se cer 3 taxe la 2 persoane.
Nu am fost instiintata cu privirea la taxa celei de a3a persoana, pana in mom in care m am trezit cu somatia de plata pe o suma ce depasea cu mult taxa stabilita in urma procesului pierdut. Cerand explicatii pe suma, mi s a zis ca este calculata la o a3a persoana. Din niciun act comunicat de ei, in schimb nu exista explicata metoda de calcul, sau baza ei legala.
Hotaririle de consiliu pot fi abuzive, deci pe langa lege. De aceea primaria sectorului 4 a stat in proces tot anul 2018, proces pe care l a pierdut. Tocmai pentru ca a fost abuziva hotararea luata de consiliu privind marirea taxei de salubrizare. In cazul asta eu nu pot sa am incredere si nu pot sa ma ghidez 100% dupa o hotarare de consiliu.
Multumesc pentru raspuns, se poate si un art de lege in acest sens, pt ca taxa de salubrizare s a tot modificat din 2017 pana in prezent: de la per imobil/per cap de persoana/ per cnp etc/ din partea P.F/asociatie de bloc…si nu inteleg cum toate aceste situatii inglobeaza obligativitatea proprietarului sa achite o datorie care ii apartine de drept unei alte persoane.
Cea de a3a persoana are forme legale la acest domiciliu, dar nu locuieste mereu aici. Intradevar nu a fost scoasa de la intretinere.
Pe scurt:
in 2017 s a emis pe 2 pers, totalul de plata fiind pt 2 pers, desi eram 3 pers la avizier;
2018 nu mi s a cerut nicio taxa, am sunat la ei, mi au zis ca nu este nimic de plata pt 2018;
2019-2020- s a emis tot pe 2 persoane, dar s a adaugat la total si ceea ce ii revine celei de a3a pers.
Buna ziua!
Am o problema cu DGITL sec. 4
1. In 2018 am castigat un proces in urma caruia tb sa mi se intoarca taxa de timbru achitata. In 2019 DGITL mi a refuzat eliberarea sumei pe motiv ca nu am taxa de salubrizare achitata, am reluat pasii pt a recupera suma recent, iar acum mi s a raspuns ca imi va elibera diferenta (din 360 lei taxa de timbru imi elibereaza doar 263,12, restu ii opreste in contul taxei de salubrizare, invocand Legea 207/2015 art.168 alin.10.) Este cu putinta acest lucru?
2. Eu, impreuna cu sotul meu avem taxa de salubrizare platita la zi, in schimb verbal mi s a transmis ca restul de plata pt anii 2019-2020 este o suma aferenta celei de a3a persoana. Somatia de plata a fost emisa doar pe numele meu si a sotului, nu si pe cea de a3a persoana. Pot fi executata silita pentru o suma ce nu imi apartine, dar pe care DGITL mi o pune la plata?Sau poate sa mi se opreasca mie, din taxa de timbru, aceasta suma aferenta celei de a3a persoana? Asa cum in fapt ei au procedat?
*Cea de a3a pers nu este minora.