avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pot fi executata silit pentru o datorie a fiicei mele, ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pot fi executata silit pentru o datorie a fiicei mele, careia nu ii sunt girant/coplatitor.

Buna ziua!
Am o problema cu DGITL sec. 4
1. In 2018 am castigat un proces in urma caruia tb sa mi se intoarca taxa de timbru achitata. In 2019 DGITL mi a refuzat eliberarea sumei pe motiv ca nu am taxa de salubrizare achitata, am reluat pasii pt a recupera suma recent, iar acum mi s a raspuns ca imi va elibera diferenta (din 360 lei taxa de timbru imi elibereaza doar 263,12, restu ii opreste in contul taxei de salubrizare, invocand Legea 207/2015 art.168 alin.10.) Este cu putinta acest lucru?
2. Eu, impreuna cu sotul meu avem taxa de salubrizare platita la zi, in schimb verbal mi s a transmis ca restul de plata pt anii 2019-2020 este o suma aferenta celei de a3a persoana. Somatia de plata a fost emisa doar pe numele meu si a sotului, nu si pe cea de a3a persoana. Pot fi executata silita pentru o suma ce nu imi apartine, dar pe care DGITL mi o pune la plata?Sau poate sa mi se opreasca mie, din taxa de timbru, aceasta suma aferenta celei de a3a persoana? Asa cum in fapt ei au procedat?
*Cea de a3a pers nu este minora.
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 05:44, 14 Octombrie 2021
Buna ziua,
Da, poate opera compensarea daca sunt indeplinite conditiile legale.
Calitatea de contriabuabil a taxei de salubrizare o are proprietarul imobilului, indiferent daca acesta se plateste in functie de numarul de persoane care beneficiaza de serviciile de salubrizare. Presupun ca cea de-a treia persoana locuieste la adresa cu forme legale avand deci acceptul dvs. pentru asta.
Multumesc pentru raspuns, se poate si un art de lege in acest sens, pt ca taxa de salubrizare s a tot modificat din 2017 pana in prezent: de la per imobil/per cap de persoana/ per cnp etc/ din partea P.F/asociatie de bloc…si nu inteleg cum toate aceste situatii inglobeaza obligativitatea proprietarului sa achite o datorie care ii apartine de drept unei alte persoane.
Cea de a3a persoana are forme legale la acest domiciliu, dar nu locuieste mereu aici. Intradevar nu a fost scoasa de la intretinere.

Pe scurt:
in 2017 s a emis pe 2 pers, totalul de plata fiind pt 2 pers, desi eram 3 pers la avizier;
2018 nu mi s a cerut nicio taxa, am sunat la ei, mi au zis ca nu este nimic de plata pt 2018;
2019-2020- s a emis tot pe 2 persoane, dar s a adaugat la total si ceea ce ii revine celei de a3a pers.
Legea este hotarirea de consiliu local ce stabileste regulamentul legat de taxa de salubrizare. Daca este un astfel de regulament, anterior anului 2017, care leaga numarul persoanelor ce datoreaza taxa de salubrizare de numarul persoanelor declarate la asociatia de proprietari, primaria are dreptate.

Cautati pe site-ul primariei cum este acel regulament. Doar acel document e temei legal, pentru ce va imputa primaria.
Hotaririle de consiliu pot fi abuzive, deci pe langa lege. De aceea primaria sectorului 4 a stat in proces tot anul 2018, proces pe care l a pierdut. Tocmai pentru ca a fost abuziva hotararea luata de consiliu privind marirea taxei de salubrizare. In cazul asta eu nu pot sa am incredere si nu pot sa ma ghidez 100% dupa o hotarare de consiliu.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Octombrie 2021
Jdjxjsiwijjj, utilizator
Alta lege nu e, Oricum, nu era vorba de un HCL de marire a taxei de salubrizare, ci de hotarirea prin care s-a stabilit regulamentul, e posibil ca primaria sa verifice corectitudinea datelor declarate de proprietar, la asociatii. Daca aveati 3 persoane declarate la intretinbere, nu puteati avea in acelasi timp 2 persoane declarate la salubrizare.

Alte discuții în legătură

Taxa salubrizare oprita din taxa de timbru Jdjxjsiwijjj Jdjxjsiwijjj Buna ziua! Am o problema cu DGITL sec. 4 1. In 2018 am castigat un proces in urma caruia tb sa mi se intoarca taxa de timbru achitata. In 2019 DGITL mi a ... (vezi toată discuția)
Taxa salubrizare pf versus pj buna ziua, situatia este urmatoarea: ... Maria Adriana Marinescu Maria Adriana Marinescu taxa salubrizare pf versus pj Buna ziua, situatia este urmatoarea: Un srl are contract de COMODAT cu proprietarul unui apartament(in bloc) strict ptr ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! doresc să intru in posesia certificatului fiscal ... ButAlina ButAlina Buna ziua! Doresc să.intru in posesia certificatului fiscal emis de către Dgitl sector 4, însă aceștia refuza să-l elibereze întrucât îmi.solicita ... (vezi toată discuția)