avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate raduburcea

Activitate raduburcea

Pai atunci de ce pe acelasi CNP am clase de B/M diferite? Daca sunt proprietarul a mai multor autoturimse de ce nu am aceeasi clasa pe fiecare?
Buna ziua si La Multi Ani !
As dori sa va intreb ceva legat de asocierea clasei bonus pentru un autoturism. Mai precis anul trecut tatal meu a decedat, a avut 2 masini pe care le-am dobandit eu prin mostenire. La noua inmatriculare pe mine RCA-ul a fost stabilit la clasa B0 desi ambele masini aveau clasa B8 pe tatal meu. La randul meu, am un alt autoturism pe care sunt incadrat cu clasa B10. Nu este posibil sa beneficiez de aceeasi clasa de bonus pe masinile mostenite pe care o aveau inainte ?
In ce masura pot implica dreptul de posesie a unei sentinte stabilit de CEDO intr-un caz similar: in cauza "Muresan vs. Romania" pentru incalcarea dreptului la un proces echitabil intr-o speta de reducere nejustificata a salariului unui chirurg veterinar din Cluj judecatorii CEDO au conchis ca drepturile salariale reprezinta un drept de posesie, si ca fiecare cetatean are dreptul la un linistit beneficiu al posesiilor sale
Ce sanse sunt sa castiga daca atac in contencios cele doua ordonante?
Tocmai asta e ...cum sa ma lupt??? Ce pas trebuie facut avand sentinta? E imposibil sa stau asa si sa astept...ani de zile,poate la farsitul anului mai apare o ordonanta care amane plata.
E drept ceea ce spuneti. Totusi eu traiesc in prezent, ar treubio sa beneficiez de niste bani rezultati in urma unei sentinte judecatoresti, definitive, irevocabile. Din cauza acestor ordonante treubuie sa primesc totul esalonat. M-am judecat 2 ani, primesc sentinta si mai astept inca 3 sa primesc drepturile. Nu exista o norma europeana vis-a-vis de termenul in care trebuie sa beneficiezi de prevederile unei sentinte fie si pe timp de criza?
Guvernul a emis OUG 71/2009 care prevede reesalonarea platii unor drepturi banesti castigate in instanta, anul acesta a emis OUG 18/2010 care modifica OUG 71/2009 si anume cei care au avut drepturi salariale executorii in 2010, vor primi in 2011-34%, 2012-33%, 2013-33%. Acest lucru in opinia mea seamana a desfiintarea puterii judecatoresti. Sigur ca motivatia este criza instalata si imposibilitatea Guvernului de a achita aceste sume. "Criza" mi se pare o scuza care nu poate sta in fata unei sentinte. Eu daca ajung sa fiu executat de catre o banca sa spunem, sunt executat rapid, statul insa se poate sustrage. Ce se poate face, ce organisme internationale pot fi sesizate vis-a-vis de acest abuz al statului?
Răspuns la discuția OUG 71/2009
Inteleg ca Guvernul emite ordonanta dupa ordonanta care ne amana aplicarea unor sentinte judecatoresti. Nu se bate cap in cap acest lucru cu esenta sentintei definitive, irevocabile si executorii? Ce organisme internationale se pot sesiza in cazul acesta?
Răspuns la discuția Calcul aplicare inflatie sentinta
Adica la suma fara aplicarea coeficientului de inflatie? Din suma pe care mi-o datorau platesc impozit si dari iar la suma ramasa se aplica coeficientii de inflatie?
Am castigat in instanta acordarea unei prime de vacanta pe anii 2005-2007. In sentinta este precizat faptul ca trebuie platita suma actualizata cu rata inflatiei. Intrebarea mea este daca rata inflatiei se aplica la suma si apoi se impoziteaza si se taxeaza toate darile (cass etc) sau inainte? Va multumesc.