avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Activitate tiberiu54

Activitate tiberiu54

Va multumesc pentru raspuns ! Da,probabil nu se va tine cont de decizia Curtii Constitutionale si se va invoca motivul ca va trebui data o noua ordonanta de urgenta prin care sa se anuleze calcularea si retinerea CASS la pensiile de peste 4000 Lei ;
Neretinerea CASS la pensiile de peste 4000 Lei incepand cu 01.01.2023 este valabila numai pentru pensiile militare sau pentru toate pensiile ?
Răspuns la discuția decizie pensionare
Va multumesc !
am depus cererea de anulare a primei decizii in 27.02.2020 si tot in 27.02.2020 am depus o noua cerere de pensionare ; anularea s-a aprobat in 03.03.2020 ; cu ce data se vor calcula drepturile de pensie : 27.02.2020 sau 03.03.2020 ? multumesc !
Răspuns la discuția anulare decizie de pensionare
Da,multumesc,dar in acest caz legea ar trebui sa specifice motivele neanularii,ori singura situatie specificata este nedepunerea cererii de anulare in termenul de 30 de zile de la data comunicarii ;
Stimate Domnule Carp ! Exista posibilitatea sa nu se aprobe cererea de anulare a deciziei de pensionare ? Poate ca e o intrebare inutila,dar eu totusi am emotii ; Va multumesc !
Va multumesc din suflet ! daca nu erati Dumneavoastra ,n-as fi stiut ce am de facut ; chiar daca nu am incasat pensie pe aproape doua luni,ma bucur ca am facut acest pas si nu am ramas cu pensia mai mica;
Imi cer scuze ca va deranjez,eu am procedat conform sfatului Dvs. ; saptamana aceasta mi-a venit decizia cu coeficient 1,2 ,am anulat-o imediat si am depus in acelasi timp o noua cerere; sper ca de aceasta data Imi vor aproba coeficientul 1,41; va rog mult sa-mi confirmati ; va multumesc !
da,puteti beneficia daca cereti anularea primei decizii in termen de 30 de zile de la comunicare,faceti o noua cerere de pensionare,caz in care veti primi pensia incepand cu data inregistrarii celei de-a doua cereri ; daca au trecut 30 de zile de la data comunicarii primei decizii, data comunicarii fiind ziua in care vi s-a inmimat plicul si ati semnat pentru primirea lui,din pacate nu mai puteti face nimic ;
Va multumesc Domnule Carp ! Aveti dreptate si voi urma sugestiile Dumneavoastra,respectiv luni voi depune o cerere de anulare a primei decizii si voi redepune dosarul de pensie; parerile majoritare converg spre aceasta solutie ,inclusiv cele ale unor angajati ai caselor de pensii ; in cel mai rau caz vor mentine primul indice de corectie,ceea ce sper ca nu va fi cazul ; din pacate,asta implica sa primesc prima pensie prin luna mai,dar asta e,e greseala mea; m-am convins si eu ca doamna de pe celalalt site bate campii cu calculele ei,imi pare rau ca trebuie s-o spun; intr-adevar,aplicarea indicelui de 1,41 imseamna o crestere consistenta,de cateva sute de Lei;