avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... anulare decizie de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

anulare decizie de pensionare

Stimate Domnule Carp ! Exista posibilitatea sa nu se aprobe cererea de anulare a deciziei de pensionare ? Poate ca e o intrebare inutila,dar eu totusi am emotii ; Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:42, 5 Martie 2020
În termen de 30 de zile de la comunicare, decizia de pensie poate fi anulată la cererea titularului.(art.106 alin.3 din Legea 263/2010)

Potrivit textului de lege, anularea nu este obligatorie la solicitarea titularului.
Da,multumesc,dar in acest caz legea ar trebui sa specifice motivele neanularii,ori singura situatie specificata este nedepunerea cererii de anulare in termenul de 30 de zile de la data comunicarii ;
Nedepunerea cererii de anulare in termenul de 30 de zile de la data comunicarii , implica decaderea titularului din dreptul de a mai solicita asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se procedeaza la calculul lunilor penalizate la pensia anticipata? Vasilidis Vasilidis Pentru situatia urmatoare: -femeie nascuta in 11.02.1961; -decizia de pensionare de la Casa de Pensii confirma 39 de ani si 10 luni contributie, cu ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partial IOANA PASIUC IOANA PASIUC Decizia de pensionare anticipata partial se mai poate anula dupa termenul de 30 zile de la data comunicarii? Persoana in cauza are decizie emisa din septembrie ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata baloghjoe baloghjoe Buna seara. Intrebarea mea este, ca in cazul in care eu am depus la Casa Jud de PEnsii cererea mea de pensie anticipata, acu vreo 3 saptamani. Iar azi m-a ... (vezi toată discuția)