avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Activitate mhlcarstea

Activitate mhlcarstea

Răspuns la discuția Succesiune
Unhiul meu a cerut completarea incheierii admiterii in principiu,conf art 673 ind 7 cod procedura civila,dar a fost respinsa.La unul din primele termene i s-a cerut sa aduca date in legatura cu bunicul lui,cel care apare proprietar pe titlu cu terenul neluat in considerare la partaj judiciar.
Cum poate ataca aceasta hotarare si ce sanse are de izbanda?De la moartea tatalui sau au trecut aproape 9 ani.
Nu cunosc motivul pentru care a nu au fost incluse aceste terenuri in masa succesorala.
Dosarul se afla la jud Topoloveni,jud Arges,nr 217/828/2011

Multumesc!
Discuție Succesiune
Trebuie facuta suucesiunea pentru niste terenuri arabile ce apar pe un titlu de propietate vechi(strabunicul meu apare ca proprietar).Dupa moartea bunicului (mostenitor direct al strabunicului) s-a facut succesiune,au fost impartite bunurile,tot terenuri.
Trebuie impartit intre tatal meu si fratele lui.Se poate face aceasta succesiune daca unul dintre ei nu este de acord?
Cum se poate proceda ca sa se imparta,avand in vedere ca instanta nu l-a luat in considerare la succesiunea dupa bunicul meu?
Multumesc anticipat!
Buna seara.

In cat timp de la decesul parintilor se pot cere in instanta celuilalt frate despagubiri?

Multumesc
Discuție despagubiri
In cat timp se poate cere contravaloarea cheltuielilor medicale si inmormantare de la celalat frate?Situatie:2 frati,unul primeste la casatorie contravaloarea unei case,celalat preia casa parinteasca prin act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere(si 3/4 din teren,dar nu e specificata in act decat casa,iar primul restul de 1/4,fara nici o obligatie fata de parinti,teren folosit astfel si inregistrat la primarie de 15 ani)Dupa 7 ani de la moartea ultimului parinte,vrea sa iasa din indiviziune si cere 1/2 din teren(dupa ce s-au terminat toate obligatiile religioase).Tata vrea sa il puna sa plateasca pentru unul dintre parinti,chiar daca se specifica in act ca trebuie sa aiba grija de batrani.Practic,el a ramas cu casa(la fel si in unchiul),terenul se va face 1/2 dupa lege,dar a fost nedreptatit prin faptul ca el a suportat toate cheltuilelile.Are sanse de castig?Se mai poate cere contravaloarea cheltuilelior?A facut cerere sa iasa din indiviziune intentionat dupa 7 ani,ca sa nu plateasca nimic.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Răspuns la discuția succesiune intre 2 frati
Multumesc pentru toate lamuririle.Vom angaja un avocat.Numai bine!
Răspuns la discuția judecata
Nu va mai fi un alt termen?Acesta a fost ultimul?
Mai este un aspect;acest pamant a fost trecut in registre la primarie din timpul vietii bunicilor ca tata foloseste 2/3 din el,iar unchiul 1/3.Practic,tata primea mai mult pentru ca a avut grija de parintii lui.Intelegere verbala intre toti.Acum unchiul se foloseste de lege care ii acorda 1/2 din teren.Se poate folosi acest lucru la proces(da,este de iesire din indiviziune),insrisurile de la primarie si de faptul ca de 15 ani pamantul este lucrat de fircare astfel?Multumesc!
Tata a primit citatie in primavara pentru iesire din indiviziune.Nu s-a prezentat la primele doua,iar de al treilea termen a uitat.Nu cunosc foarte bine termenii juridici si nu inteleg la ce var referiti in post..Multumesc!
Răspuns la discuția judecata
De parat.Nu am primit decat citatii la judecata,dar la ultima am incurcat datele si nu am mai ajuns.
Discuție judecata
Ce se intampla daca nu te prezinti de 3 ori la rand in cazul unui proces de succesiune intre 2 frati?

Multumesc