mhlcarstea a scris:
Ma intereseaza cum se ia decizia de impartire, in conditiile in care este situat in locuri diferite in sat (inclusiv in spatele casei mostenite de tatal meu de la bunici, un pogon a fost transformat in plantatie de salcam de tata).
Nu exista RETETE in privinta modalitatilor concrete de realizare a partajului.
Daca suprafata totala (habar n-am cat teren e) este compusa din parcele situate in
locuri diferite in sat, asta inseamna ca se pot forma cu usurinta 2 loturi (echivalent numarului de copartasi) pentru a fi atribuite fiecaruia in natura. (asta-i treaba expertului ce va fi desemnat in cauza, iar el ar trebui sa propuna mai multe variante de lotizare, daca e posibil).
Loturile acestea nu trebuie sa fie neaparat egale. Adica: daca am in punctul A din sat o parcela de 6025 mp. si in locul B din sat una de 5975 mp. nu va "taia" nimeni 25 mp. din prima parcela pentru egalitate. Inegalitatea lor se va compensa in bani (sulta).
Nu va poate spune nimeni CUM vor arata aceste loturi care vor fi atribuite in final. Ar putea sa va va spuna cineva CAM CUM ar PUTEA sa arate, dar asta numai dupa ce a vazut terenul acesta macar pe hartie (schite).
Tatal dvs. ar trebui sa manifeste mai mult interes fata de cauza aceasta.
Folosinta indelungata, imbunatatirile aduse (ma gandesc la pogonul cu salcami) etc. pot fi argumente pentru ca parcela X sa cada in lotul sau.
Dar instanta nu viseaza salcami si n-are de unde sa stie cine i-a plantat.
Angajati un avocat. Repejor. Intru-un proces, anumite lucruri se fac numai la vremea lor. Daca lasati timpul sa treaca, nici mama desteptaciunii nu mai reuseste sa dreaga ce-ati stricat.