avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

Buna ziua. As dori sa aflu cum trebuie sa procedez sa ies in indiviziune in situatia urmatoare: bunici mei au cumparat o casa cu etaj de la niste unchii cu o curte de 450 mp. parterul este al nostru iar etajul al unchilor. in urma decesului bunicilor s-a facut succesiunea iar parterul este acum al meu.restul de curte a ramas in indiviziune cu unchii si acum cand am vrut sa fac o constructie in fata usii mele de intrare si a geamului de la dormitor m-am lovit de faptul ca pe portiunea aceea au si unchii drept si nu pot sa construiesc fara acceptul lor.ei nu sunt de acord sa imi dea mie acceptul si as dori iesirea din indiviziune ca sa pot ,daca au dreptate si au drept acolo la 3 mp din 6 mp cat sunt in discutie, sa imi iau partea mea si pe a lor sa o cumpar. deci as dori va rog frumos sa ma ajutati cu iesirea din indiviziune. va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 22:37, 17 Iunie 2009
PUTETI IESI DIN INDIVIZIUNE, si sa stingeti litigiul printr-o tranzactie impartind terenul asa cum v-ati inteles cu unchii dvs.
Intradevar, pe teren sunteti in coproprietate cu unchii. Pentru rezolvarea problemei, adresati-va instantei de judecata cu o cerere de iesire din indiviziune.
Daca unchii sunt de acord sa va vanda , incheiati o tranzactie.
Daca terenul este partajabil, instanta poate decide impartirea acestuia, prin creearea a 2 loturi....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota parte teren vila nexusryder nexusryder Detin un apartament, la parterul unei vile P+2. In aceaeasi vila se mai afla alte 5 apartamente. In contractul de vanzare-cumparare scrie ca eu intru in ... (vezi toată discuția)
Ce înseamnă ,,coproprietate forțată'', și cum pot face cadastrul și întabularea terenului pe care îl dețin într-o curte cu alți 2 proprietari? iuliana_reky iuliana_reky Buna ziua, doresc sa fac cadastru si intabularea casei si terenului pe care il detin intr-o curte cu alti 2 propietari. Fiecare propietar detine casa si ... (vezi toată discuția)
Poate fi lovit de "nulitate absoluta sau relativa", un astfel de contract vanzare - cumparare? Manole Dumitru Manole Dumitru Proprietarul unui fond funciar intravilan ce face mai multe operatiuni, adica; 1). Lotizeaza suprafata respectiva in 4 loturi. Trei loturi cu destinatie ... (vezi toată discuția)