Buna ziua. As dori sa aflu cum trebuie sa procedez sa ies in indiviziune in situatia urmatoare: bunici mei au cumparat o casa cu etaj de la niste unchii cu o curte de 450 mp. parterul este al nostru iar etajul al unchilor. in urma decesului bunicilor s-a facut succesiunea iar parterul este acum al meu.restul de curte a ramas in indiviziune cu unchii si acum cand am vrut sa fac o constructie in fata usii mele de intrare si a geamului de la dormitor m-am lovit de faptul ca pe portiunea aceea au si unchii drept si nu pot sa construiesc fara acceptul lor.ei nu sunt de acord sa imi dea mie acceptul si as dori iesirea din indiviziune ca sa pot ,daca au dreptate si au drept acolo la 3 mp din 6 mp cat sunt in discutie, sa imi iau partea mea si pe a lor sa o cumpar. deci as dori va rog frumos sa ma ajutati cu iesirea din indiviziune. va multumesc anticipat.
Intradevar, pe teren sunteti in coproprietate cu unchii. Pentru rezolvarea problemei, adresati-va instantei de judecata cu o cerere de iesire din indiviziune.
Daca unchii sunt de acord sa va vanda , incheiati o tranzactie.
Daca terenul este partajabil, instanta poate decide impartirea acestuia, prin creearea a 2 loturi....