avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Activitate Cris 78

Activitate Cris 78

Se poate obtine un proces verbal de constatare a demolarii unei annexe fara autorizatia de demolare? Demolarea s-a facut acum 4 ani.
Răspuns la discuția Autorizatie functionare
Asta incerc sa intreb! Am sanse sa trag la raspundere? Adica neglijenta sau abuzul in functie ptr a fovoriza o anumita persoana este pedepsita?
Sa cer autorizatie de demolare ptr o anexa care ptr care nu am solicitat autorizatie de construire? Mi se pare totul hilar.
Din cate stiu exista niste conditii,vi se pare putin faptul ca socrul a depus cerere in numele nostru,atasand doar o copie de buletin a noastra. In primul rand,primaria nu trebuia sa accepte cererea si nu trebuia sa emita si sa elibereze socrului autorizatie de construire,singurul exemplar original. Este un lung sir de abuzuri comis de primarie ptr a sprijini aceasta persoana. De ce se cer procuri sau imputerniciri? Din 2013 pana in 2015 socrul practic a functionat pe Luna,magazinul acela nici nu exista in acte,punctul de lucru nu exista. Vi se pare putin ceea ce primaria a facut ?

Adrian Dimitriu a scris:

dvs aveti probleme cu socrul (fals si uz de fals?) si vreti ca primaria sa scoata castanele din foc. interesant mod de a pune problema, as zice foarte romanesc.
functionarul de la primarie poate fi cel mult acuzat de neglijenta, desi n-ar fi avut cum sa verifice ca sotul dvs nu mai este in tara. daca dati in judecata primaria puteti obtine maximum revocarea autorizatiei de construire a anexei. si va trebui sa obtineti autorizatia de demolare. evident, ati primi inapoi si contravaloarea impozitului aferent, dar pentru 5 ani nu cred ca depaseste 500 lei

Socrul meu a desfasurat o activitate comerciala in perioada 2013-2017 avand o firma PFA,existand un contract de comodat pentru sediu social avand adresa casei noastre(a mele si a sotului) . In curte exista o anexa care am.preluat_o odata cu cumpararea terenului pe care am construit casa,doar ca nu detineam autorizatie de construire pe acea anexa.
Desi nu figura in registrele primariei acea anexa,socrul meu a deschis un magazin acolo si a obtinut autorizatie de functionare. Sotul meu a fost plecat din tara din 2013 pana in 2017,iar situatia dintre mine si socri a fost ina tensionata. In anul 2015,facand anumite cercetari,deoarece nu intelegeam cum socrul putea desfasura o activitate comerciala in baza unei autorizatii de functionare elibersta de primarie desi stiam clar ca acel spatiu nu era intabulat la cadastru si nu figura ca si constructie,am solicitat sa mi se elibereze toate actele in baza caruia socrul isi desfasoara activitatea. In 2016 am constatat cu stupoare ca in anul 2015 fusese depusa la primarie o cerere ptr obtinerea certificatului de urbsnism,si o cerere ptr obtinerea autorizatiei de construire ptr acea anexa in care socrul functiona din 2013. Nu numai ca cererea a fost aprobata,s_a eliberat o autorizatie de construire in numele meu si a sotului,fara ca noi sa stim si s_a eliberat singurul exrmplar original al autorizatiei de construire tot socrului meu,ptr care a si semnat ca a primit un exemplar. Cu aceasta autorizatie de construire si cu un nou contract de comodat de uz gratuit intre socrul meu si sotul meu,care la vremea respectiva era plecat din tara,neputand incheia acel contract,in baza unui buletin expirat al sotului,socrul meu a obtinut o autorizatie de functionare in acea anexa . Cerand explicatii la primarie de ce au eliberat o autorizatie de construire in numele nostru,fara ca noi sa stim,si eliberand actul original tot socrului ptr ca ii trebuia ptr obtinerea autorizatiei de fuctionare,primaria mi_a spus ca nu a atiut ca noi si socrul nunsuntem in relatii bune. Intrebarea mea este. Noi am devenit platitori de impozit pe un spatiu ptr care noi practic nu am solicitat autorizatie de construire. Intrebarea mea este urmatoarea. Avea dreptul primaria sa elibereze acte originale si sa accepte cereri de autorizatie de construire de altcineva decat noi proprietarii? Practic mi_au folosit datele si bunurile in folosul altei persoane. Pot trage la raspundere primaria ptr acest lucru?
Astept raspuns,multumesc frumos.
Răspuns la discuția Impozit pe masina
Astazi am sunat si am vorbit cu functionarul de la departamentul taxe si impozite.
A admis faptul ca practic era imposibil ca masina sa fie inmatriculata la politie fara a obtine intai fisa fiscala de la primarie.
Explicatia a fost urmatoarea,este ceva bizar si nu isi explica unde a disparut masina din acte,si ar fi sustinut ca este posibil ca functionarul care lucra in vremea respectiva,adica 2011 este posibil sa fi eliberat sotului fisa fiscala necesara ptr inmatriculare,ca apoi functionarul respectiv sa fi uitat efectiv sa introduca masina in sistemul electrinic de date,si ca dosarul este posibil sa se fi pierdut cu toate hartiile din el,fiind vorba de atatia ani in urma.
Este incredibil.
Este chiar asa usor sa omiti sa introduci in sistem un bun ptr care vei fi taxat cu impizit.
Răspuns la discuția Impozit pe masina
O sa facem si lucrul acesta cand vom putea reveni in tara. Intrebarea mea este,daca primaria a radiat cumva fiscal aceasta masina si nu vor sa imi spuna,se poate descoperi in urma unei sesizari la parchet? Adica,imi dati dreptate,nu? Daca masina a fost inmatriculata,inseamna ca a fost intai luata in evidenta la primarie,nu?
Noi am avut in trecut probleme cu aceasta primarie,deoarece tatal sotului a fost consilier acolo si este in relatii bune cu primaria,iar primaria in trecut a eliberat autorizatie de construire in original pe numele nostru,socrului,sau i%a eliberat socrului autorizatie de functionare dara sa ibtruneasca conditiile.
Eu banuiesc ca masina a fost radiata fiscal,deoarece in anul 2017 ,socrul meu si_a luat masina noua,si stiu ca a incercat savo ia prin programul Rabla. Nu stiu daca a reusit,dar si_a luat acceasi marca de masina,ca masina noaastra care a disparut din evidenta primariei.
Sunt o serie de abuzuri comise de primarie,toate avand legatura cu sicrul meu. As vrea sa fac plangere la parchet desi toata lumea imi spune ca degeaba voi face,ca lucrurile astea se intampla des si nimeni nu ia masuri. Mi_ati spus in raspuns sa fac cercetari sa vad cui apartine acum masina,va spun,ca masina rezulta tot pe numele sotului,doar ca problema este la primarie,acolo ei spun ca nu au aceasta masina in sistem. Acolo este buba,cineva a facut-o disparuta.
As avea nevoie de cineva care sa imi clarifice dubiile. In 2010 sotul a cumparat o masina si i-a lasat-o tatalui sau sa se foloseasca de ea. De-a lungul anilor,am intrat in conflict cu parintii sotului,existand cateva procese intentate de ei impotriva noastra. Din aceste motive le-am solicitat sa ne inapoiwze madina si actele si cheile,dar au refuzat. Mai mult,in anul 2017 aceste circula fara ITP,fara asigurare si fara sa plateasca rivigneta,primind si o groaza de amezi bineinteles pe numele sotului ca si proprietar. Sotul fiind plecat in acea perioada,am facut plangere la politie,iar politia in urma verificarilor i_a luat certificatul masinii cerandu_i sa faca ITP-ul. Desi nu era proprietarul masinii,socrul a facut RAR-ul si i sa eliberat si certificatul tot lui desi nu era proprietar. Sotul meu a fost plecat din tara in tot acesti ani,iar in 2019 cand a venit in tara s_a dus la primarie sa intrebe cat are de plata impozit ptr acea masina ptr ca aveam intentia sa o radiem fiscal ptr ca masina eta intr-o stare deplorabila si mu se mai putea circula cu ea,doar ca nu aveam actele masinii deoarece socrii in tot acest timp au refuzat sa ni le dea. La primarie am constatat cu stupoare ca masina pur si simplu nu mai aparea in evidenta primariei,adica pur si simplu nu exista in acte si ne-au spus ca daca noi credem ca masina a fost luata in evidenta acolo,sa aducem acte doveditoare,asta in ciuda faptului ca amenzile ptr rivigneta ajungeau la primarie respectiva. Neavand nici un act al masinii,am reusit sa intru in posesia unei polite RCA in care era trecut normal,nr masinii,numele proprietarului si domiciliul care apartinea de primaria respectiva(este vorba de o comuna). In baza politei RCA ,primaria mi-a spus ca a efectuat cercetari la directia permise si inmatriculari si a stabilit cui apartine masina si au calculat in impozit din 2017 pana in prezent plus penalizari. Din cate stiu,nu poti inmatricula o masina la politie daca nu o iei intai in evidenta la primaria de care apartii,adica clar nu exista dubii ca masina nu a fost luata in evidenta la primarie. Nu inteleg cum a ptut dispare o masina din acte intr_o primarie.
Imi poate spune cineva daca afirmatia primariei este valabila? Adica pot inmatricula o masina fara a o lua intai in evidenta la primarie? Eu vreau sa stiu unde a disparut masina din acte,ea fiind inmatriculata din 2010.
Ma poate sfatui cineva cum sa dau de urma masinii? Adica practic ei au spus ca au introdus-o in sistem si au calculat impozitul in urma politei RCA pe care le_am pus_o la dispozitie. Este posibil asa ceva?
Buna ziua!
Imi poate cineva furniza informatii despre eliberarea primei carti de identitate in regim de urgenta? Fiica mea va implini 14 ani in martie,in aprilie intentionam sa venim in Romania sa ii facem prima carte de identitate.
Problema este ca pasaportul ei va expira pe 10 aprilie si ca sa ii pot face alt pasaport trebuie sa ii fac intai cartea de identitate. Intrebarea mea este: se poate elibera prima carte de identitate in regim de urgenta,pe motive de studiu? Locuim in Uk si nu poate lipsi de la scoala,plus ca nici noua nu ne permite timpul si serviciul sa stam mai mult in Romania. Daca pasaportul ii va expira,avem nevoie neaparat de CI ca si document de calatorie. Multumesc frumos,astept raspunsuri!