avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Activitate dana3226

Activitate dana3226

Va multumesc foarte mult pentru raspuns, timp si disponibilitate!
Am un contract de colaborare cu o firma pe servicii de secretariat si consultanta.
Este precizat in contract plata lunara cu o suma fixa, insa au fost luni in care nu a fost nevoie sa facturez intrucat nu am prestat serviciile restective.

Ar trebui sa modific din punct de vedere legal contractul, tinand cont ca pe anumite luni nu exista in contabilitate facturi?
Ce formulare ar fi indicata?
Exista contracte de colaborare cu plata pe luna dar nu luni consecutive, ci doar atunci cand se presteaza serviciul de consultanta financiara?

Cum trebuie sa apara in contract in termeni legali aceasta formulare?

Multumesc!
Buna ziua,

Cum se formuleaza intr-un contract de colaborare de design de specialitate partea despre proprietate intelectuala? Vreau sa imi pastrez in continuare drepturile de autor , iar clientul sa aibă dreptul de utilizare cu exclusivitate a materialelor livrate.

In acest moment am primit o formulare dupa cum urmeaza: Prestatorul cedează în mod exclusiv pe intreg teritoriul Romaniei si Europei, către beneficiar drepturile patrimoniale şi conexe dreptului de autor asupra prestațiilor din prezentul contract, asupra rezultatelor prestației precum și din cuprinsul prestatiilor. Prin drepturi de autor patrimoniale şi conexe cedate înţeleg: fixarea prestației; dreptul de a distribui prestația, prin orice mijloc şi în orice condiţii; reproducerea integrala sau parțiala a prestației fixate; difuzarea prestației fixate prin vânzare, închiriere, împrumut sau prin orice alt mod de transmitere cu titlu oneros ori cu titlu gratuit; prezentarea într-un loc public sau comunicarea publica a prestației fixate ori nefixate pe un suport sau prin intermediul oricăror mijloace, inclusiv, dar fără a se limita la radio, tv, print, ooh, internet, rețele socializare, expoziții si festivaluri; adaptarea prestației fixate; dreptul de a reproduce prestația, sub orice formă şi în orice condiţii; dreptul de a comunica prestația către public, prin orice mijloc şi în orice condiţii; dreptul de a realiza opere derivate; dreptul de a transforma prestația; alte drepturi derivate sau conexe celor menţionate anterior și protejate de lege.
Prestatorul este de acord să execute şi să ofere suportul necesar pentru elaborarea oricăror documente pe care Beneficiarul le va cere în vederea înregistrării dreptului de autor, a brevetelor sau altora asemenea legate de prestația sa. Prin prezentul contract, Prestatorul împuternicește în mod expres Beneficiarul să îl reprezinte cu puteri depline în fața oricărei persoane, publice sau private, pentru înregistrarea acestor drepturi de autor. In îndeplinirea prezentului mandat, Beneficiarul va putea efectua orice acte, cereri, de orice natura, sa îndeplinească orice formalități în fața oricărei persoane fizice și/sau juridice, de drept public ăi/sau privat, în fata oricărei instituții de stat, toate acestea fiind valide si opozabile Prestatorului.
Prestatorul va avea dreptul sa isi promoveze colaborarea cu Beneficiarul si sa mentioneze public in portofoliile sale de prezentare atat colaborarea cu Beneficiarul cat si creatiile pe care le-a realizat fara ca prin aceasta sa aduca atingere dreptului Beneficiarului de a utiliza liber creatiile Prestatorului.

Este corect formulat pentru ceea ce imi doresc?
Multumesc
Buna ziua,

Cum se face un contract de prestari servicii de design de produs cu plata ca procent din vanzari? Cum se verifica sumele? Ce ar mai trebui sa stiu? Multumesc!
Buna ziua,
Lucrez pe contract de colaborare cu o firma prin intermediul altei firme neplatitoare de impozit careia trebuie sa ii las lunar 8% din venituri.
Am primit mail de la contabilitatea acesteia din urma ca pentru veniturile din dividende estimate sau incasate in 2019 intervine obligatia depunerii declaratiei unice pana la data de 31 iulie 2019. Nu mi s-a raspuns clar daca trebuia sa fi depus eu aceasta declaratie sau era obligatia firmei. Imi puteti clarifica acest aspect?
Presupun ca nu e o problema daca declaratia pe 2020 cuprinde informatiile pe 2019...
Legat de CASS, eu trebuie sa ma prezint la CNAS sa o platesc sau firma prin care lucrez?
Daca nu stiu situatia declaratiilor mai are sens sa merg la CNAS?
Ce imi recomandati sa fac in conditiile in care nu prea inteleg situatia.
Va multumesc!