avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Activitate 2020user2020

Activitate 2020user2020

Am inteles.
Pot fi tras la raspundere pentru faptul că firma nu m-a înștiințat cu privire la autorizatie si talon ?
Ma pot adresa la sediul ITM din municipiul unde firma are punctul de lucru sau se poate formula online sesizarea?
În primul rând, va multumesc frumos.
A avut loc un eveniment nu neapărat grav, o mai precis o ciocnire intre stivuitoare, in urma caruia am ramas cu o durere la ureche, azi merg sa investighez, incident neraportat de catre ei. A trecut o luna de atunci.
Acum, datorita faptului ca nici corecți nu sunt si nu apreciaza oamenii, vreau sa demisioneze si sa ii reclama la ITM atat pentru faptul că nu mi-au vizat talonul, doar i-au făcut poze la angajare, cat si pentru faptul că nu au raportat accidentul de munca.
Deci ma intereseaza in mod deosebit pașii de urmat pentru a face aceste sesizări.
Va multumesc frumos!

Buna ziua !
Am obtinut carnetul de stivuitorist in anul 2017 , acesta mi-a fost vizat de firma la care am profesat câteva luni pe acest post, apoi am mai lucrat din 2018 până în 2019 la o altă firmă, si de atunci talonul nu mi-a mai fost vizat, deși din luna mai a acestui an si pana in prezent lucrez la o firmă pe stivuitor.
La angajare am prezentat talonul si autorizatia, dar nimeni nu a spus că ar trebui vizate.
Doresc sa sesizez ITM in acest caz si as dori mai multe informatii despre pașii pe care ar trebui să îi urmez .
Multumesc frumos!
De ce ar putea înrăutăți situația? Nu polul vrra neaparat, ea vrea.

E=mc² a scris:

Amenințarea este fapta de natura penala și este pedepsita dar nu aspru. Demersul ar putea înrăutăți situația prezenta. Singura soluție pe care o vad, ar fi sa nu mai ignore și dacă copilul vrea într-adevăr sa își vadă tatăl ar fi bine sa nu fuga. La urma asta este maturitate. Sa îți asumi greșeli atât pentru trecut cât și pentru viitor.


Buna seara !
Soțul meu a avut o relație anterioară din care a rezultat un copil al lui, recunoscut, si dupa despărțire un altul presupus a fi al lui dar nerecunoscut niciodata.
Asta se intampla acum 10 ani. În acești 10 ani ei nu au ținut legatura deloc , doar prin avocați , diverse procuri și procese pentru pensie alimentară, mărire pensie alimentară, etc.
De ceva timp, fosta partenera a făcut rost de numărul de telefon al sotului meu si a inceput sa il agaseze cu telefoane si mesaje cum ca copilul vrea sa il vada, ca ii aduce copilul fiind sătulă sa il crească ea, apoi ca vrea sa il vada, sa vorbeasca cu el, ba sa ii trimita o poza cu buletinul sa il înscrie la o școală de fotbal din alta tara ( deși am intrat pe site-ul clubului si sunt suficiente datele unui singur părinte).
A rugat-o de multe ori să inceteze, sa nu mai deranjeze inutil, decât dacă are nevoie de procura pentru scoala, pasaport, etc., si spune ca il va agasa toată viata, ca nu va scapa de ea pana el își va pierde viata si subliniază mult acest lucru.
I-a spus că o sa o blocheze sau o sa isi schimbe numărul de telefon ca sa scape de ea, primind drept răspuns că dacă face asta o sa faca cumva sa "il gaseasca".
Vreau sa precizez ca dupa despărțire, înainte ca noi sa ne cunoastem el nu a dorit deloc sa tina legatura cu ea fiind înjurat și amenințat explicit cu moartea de catre ea si de catre membri familiei acesteia, ii era frica pe unde merge sa nu ii întâlnească pe strada ( ea fiind de alta etnie, implicit si rudele).
I s-a explicat de asemenea faptul că el dorește să reia legatura cu copilul doar după ce acesta va fi major si nu va mai depinde de ea. Nu accepta sub nicio formă, ba spune că il aduce lui si ii plătește ea pensie alimentară, ba ca vrea sa il vada, sa vorbeasca cu el.
Soțul meu refuză vehement orice întrevedere si contact cu ea si familia ei, dar o data la ceva timp incepe sa agaseze.
Avem toate mesajele si apelurile, jignirile, unele amenințări, repetatele rânduri cand insistă să îi trimită o poza cu buletinul lui.
Ce putem face pe cale legală împotriva acestei situații foarte stresante pentru noi?
Atunci când revine în țară, o dată la câteva luni suna si da mesaje aproape zilnic, si a inceput sa devina deja o problemă.
Va multumesc frumos!
Înțelegeți întâi intrebarea. Ms interesa sa se calculeze din salariul minim si nu din ccc. Atât. Oricum nici pe copil nici pe mama nu i-am vazut si auzit de 8 ani pentru ca asa a secis ea. Dar odata la ceva timp se plictisește si se gândește să îmi mai faca un proces. Asa ca haideți să nu ne mai trezim vorbind.

Sobolan de tomberoane a scris:

Haideti sa le despartim.dvs trebuie sa achitati lensie de întreținere dar acum sunteti jn ccc, asta inseamna ca celalalt copil nu mai mananca?
Este intradevar o complicatie, pe de o parte banii celui de al doilea copil nu se pot executa, dar nici primul copil nu poate sa faca o pauza sa nu manance 2 ani cat sunteti dvs in ccc.
Asa cum e normal si daca erați acasa fara job, copilul tot trebuie hranit, imbracat si tot aveati de plata 25% sau 16% din venitul minim deci trebuie platita pensia de intretinere de undeva, din reverve sau de altundeva.Si daca legal nu va poate poprii din banii celui de al doilea copil, de auma nu scăpați o sa fiti executat pe bunuri sau pe bani dupa cei doi ani vand suma va creste si tot o sa achitati.
Daca aveti vre unnbun pe numele dvs sunteti bun de plata.
Cat era pensia in valoare inainte sa intrati in cccc?

Va multumesc din tot sufletul! O zi bună!

jurist2020 a scris:

Întâmpinarea o puteți trimite și prin poștă, în 2 exemplare semnate - 1 exemplar pentru instanță și 1 exemplar pentru cealaltă parte din proces. Păstrați 1 exemplar și pentru dumneavoastră. Vă recomand să o trimiteți prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire (în termenul precizat de instanță trebuie trimis plicul).

Va multumesc inca o dată! Întâmpinarea trebuie depusă personal la respectiva instanță de judecată sau se poate trimite si prin posta de exemplu?

jurist2020 a scris:

Faceți întâmpinarea în termenul precizat în citație (25 de zile probabil, de la comunicarea acțiunii), în care precizați situația și depuneți dovada daptului că sunteți în c.c.c.! Nu vă lăsați pe seama rapoartelor ANAF, dovada trebuie să o depuneți dumneavoastră (copie după documente, pe care scrieți ”conform cu originalul” și semnați, pe fiecare pagină a copiei documentului).


Am inteles. Va multumesc mult!
Trebuie să depun o întâmpinare înainte de termenul de judecată cum ca sunt in concediu de crestere a copilului sau reiese din raportul ANAF ca acesti bani reprezintă indemnizația ccc?
jurist2020 a scris:

NU, nu poate să o stabilească din indemnizația pentru creșterea copilului.

Buna ziua! Acum 7 ani mia fost stabilită plata pensiei alimentare din salariul minim pe economie. Acum, a fost cerută în instanță majorarea pensiei alimentare, eu fiind în concediu de crestere copil, pentru al treilea copil, în cuantum de aproximativ 2500 lei. Se poate ca instanta sa stabileasca pensia din cuantumul indemnizației? Este legal ? Va multumesc frumos!