Buna seara !
Soțul meu a avut o relație anterioară din care a rezultat un copil al lui, recunoscut, si dupa despărțire un altul presupus a fi al lui dar nerecunoscut niciodata.
Asta se intampla acum 10 ani. În acești 10 ani ei nu au ținut legatura deloc , doar prin avocați , diverse procuri și procese pentru pensie alimentară, mărire pensie alimentară, etc.
De ceva timp, fosta partenera a făcut rost de numărul de telefon al sotului meu si a inceput sa il agaseze cu telefoane si mesaje cum ca copilul vrea sa il vada, ca ii aduce copilul fiind sătulă sa il crească ea, apoi ca vrea sa il vada, sa vorbeasca cu el, ba sa ii trimita o poza cu buletinul sa il înscrie la o școală de fotbal din alta tara ( deși am intrat pe site-ul clubului si sunt suficiente datele unui singur părinte).
A rugat-o de multe ori să inceteze, sa nu mai deranjeze inutil, decât dacă are nevoie de procura pentru scoala, pasaport, etc., si spune ca il va agasa toată viata, ca nu va scapa de ea pana el își va pierde viata si subliniază mult acest lucru.
I-a spus că o sa o blocheze sau o sa isi schimbe numărul de telefon ca sa scape de ea, primind drept răspuns că dacă face asta o sa faca cumva sa "il gaseasca".
Vreau sa precizez ca dupa despărțire, înainte ca noi sa ne cunoastem el nu a dorit deloc sa tina legatura cu ea fiind înjurat și amenințat explicit cu moartea de catre ea si de catre membri familiei acesteia, ii era frica pe unde merge sa nu ii întâlnească pe strada ( ea fiind de alta etnie, implicit si rudele).
I s-a explicat de asemenea faptul că el dorește să reia legatura cu copilul doar după ce acesta va fi major si nu va mai depinde de ea. Nu accepta sub nicio formă, ba spune că il aduce lui si ii plătește ea pensie alimentară, ba ca vrea sa il vada, sa vorbeasca cu el.
Soțul meu refuză vehement orice întrevedere si contact cu ea si familia ei, dar o data la ceva timp incepe sa agaseze.
Avem toate mesajele si apelurile, jignirile, unele amenințări, repetatele rânduri cand insistă să îi trimită o poza cu buletinul lui.
Ce putem face pe cale legală împotriva acestei situații foarte stresante pentru noi?
Atunci când revine în țară, o dată la câteva luni suna si da mesaje aproape zilnic, si a inceput sa devina deja o problemă.
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns:
2020user2020 , utilizator
16:18, 2 August 2022