avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Atestat stivuitorist - talon nevizat
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Atestat stivuitorist - talon nevizat


Buna ziua !
Am obtinut carnetul de stivuitorist in anul 2017 , acesta mi-a fost vizat de firma la care am profesat câteva luni pe acest post, apoi am mai lucrat din 2018 până în 2019 la o altă firmă, si de atunci talonul nu mi-a mai fost vizat, deși din luna mai a acestui an si pana in prezent lucrez la o firmă pe stivuitor.
La angajare am prezentat talonul si autorizatia, dar nimeni nu a spus că ar trebui vizate.
Doresc sa sesizez ITM in acest caz si as dori mai multe informatii despre pașii pe care ar trebui să îi urmez .
Multumesc frumos!
Ultima modificare: Vineri, 16 Septembrie 2022
2020user2020, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:31, 17 Septembrie 2022
Luati legatura cu responsabilul RSVTI din firma si sesizati in scris angajatorul, Cereti-i sa rezolve problema. Va trebui sa urmati un curs de perfectionare pentru a obtine viza de prelungire pe autorizatia ISCIR (au trecut 5 ani de cand o detineti) si apoi viza anuala pe talon. Prelungirea autorizatiei ISCIR se face la 4 ani.
Lucrati pe riscul dvs. si al firmei. Daca se produce un eveniment nedorit sunteti buni de plata atat dvs. cat si firma.
Informatii utile gasiti aici: [ link extern ]
si aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...
În primul rând, va multumesc frumos.
A avut loc un eveniment nu neapărat grav, o mai precis o ciocnire intre stivuitoare, in urma caruia am ramas cu o durere la ureche, azi merg sa investighez, incident neraportat de catre ei. A trecut o luna de atunci.
Acum, datorita faptului ca nici corecți nu sunt si nu apreciaza oamenii, vreau sa demisioneze si sa ii reclama la ITM atat pentru faptul că nu mi-au vizat talonul, doar i-au făcut poze la angajare, cat si pentru faptul că nu au raportat accidentul de munca.
Deci ma intereseaza in mod deosebit pașii de urmat pentru a face aceste sesizări.
Va multumesc frumos!
Faceti o adresa scrisa la ITM in care descrieti evenimentul produs si faptul ca nu a fost comunicat. Mentionati ce ati facut la angajare cu talonul.
ITM va dispune firmei cercetarea evenimentului produs si stabilirea responsabilitatilor. Dosarul de cercetare se avizeaza de catre ITM. Inteleg ca nu au fost spitalizari sau zile de concediu medical.
Firma va fi amendata contraventional pentru neanuntare eveniment si pentru necercetare.
Daca doriti sa comentati dati clik pe butonul "raspunde" pentru a nu mai aparea integral, text deja scris.
Am inteles.
Pot fi tras la raspundere pentru faptul că firma nu m-a înștiințat cu privire la autorizatie si talon ?
Ma pot adresa la sediul ITM din municipiul unde firma are punctul de lucru sau se poate formula online sesizarea?
Nu trebuie sa fiti informat ci sa refuzati sa prestati activitatea daca nu se respecta legislatia in vigoare. Daca primiti sanctiuni administrative puteti contesta in instanta si castigati. Puteti cere si daune materiale si/ sau daune morale, dupa caz, daca sunteti sanctionat.
Puteti trimite sesizarea scrisa la ITM prin posta cu confirmare de primire sau online cu confirmare de primire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Talon iscir ContSters460056 ContSters460056 E legal,sau am dreptul de a lucra pe stivuitor daca mi sa vizat talonul pe verso?au trecut cei 4 ani si mi sa mai vizat 2 ani pe verso,multumesc (vezi toată discuția)
Autorizația de stivuitorist Ionut Toma Ionut Toma Salutare, încă de la angajare autorizația de stivuitorist a fost luată de către firma unde lucrez. Întrebarea mea este daca ceea ce au făcut ei este ... (vezi toată discuția)
Revalidarea autorizație iscir ,motostivuitor. Mitta babun Mitta babun Acum 8 ani am făcut cursul de motostivuitorist si m-am angajat la firmă (x) că Motostivuitorist , în urma cursului am primit carnetul iscir ,vizat pentru ... (vezi toată discuția)