Buna seara,
am avut un proces civil, la sfarsitul lunii noiembrie am primit hotararea. Au trecut aproape doua luni si nu am primit sentinta. E normal asa ceva? Sentinta apare intai pe portal si dupa prin posta, impreuna sau nu are legatura? intreb ptr ca nu as vrea sa se fii pierdut si sa pierd la randul meu posibilitatea de apel.
Multumesc
Scrie asa
...sa se intabuleze dreptul de proprietate/titlul de drept: cumparare in favoare a: B 1/1 parte.
Apoi, jos de tot (ceva gen nota), sub data scrie: sa se intabuleze uzufruct in fav a: C.
Si mai jos semnatura judecator si semnatura sef cadastru.
p.s. Si B si C au fost complici in escrocherie. B a fost fatada. Altfel nu incercam sa iau cv ce nu as merita.
Asa este. Exista hotararea judecatoreasca. In care scrie: contractul incheiat de notar..."Societatea comerciala...xyz", adica un S.r.l. nu un birou notarial.
Am gasit asta pe net:
"Noul Cod civil. Comentariu pe articole, ediția 2
1. Imprescriptibilitatea dreptului la acțiunea în rectificarea înscrierii drepturilor reale imobiliare. Regula. În principiu, dreptul la acțiunea în rectificarea acestor înscrieri în cartea funciară este imprescriptibil (a se vedea C. Bîrsan, Drept civil, p. 475). Astfel, este imprescriptibilă acțiunea în rectificare promovată împotriva dobânditorului nemijlocit și a terțului dobânditor de rea-credință. Este de rea-credință terțul care a dobândit un drept real imobiliar, deși a cunoscut inexactitatea înscrierii dreptului antecesorului său ori a avut dubii în legătură cu existența acestui drept (de exemplu, este de natură a crea asemenea dubii notarea în cartea funciară a unei acțiuni având ca obiect desființarea actului juridic care a stat la baza înscrierii dreptului real imobiliar). De asemenea, acțiunea în rectificare promovată separat este imprescriptibilă față de părțile din acțiunea de fond, dacă această acțiune a fost admisă, precum și față de terții care au dobândit un drept real după notarea acțiunii de fond în cartea funciară. În aceste situații, acțiunea de fond fiind admisă împotriva dobânditorului nemijlocit și, dacă este cazul, a terților subdobânditori de rea-credință, acțiunea în rectificare își păstrează caracterul imprescriptibil. Hotărârea pronunțată în acțiunea în rectificare este opozabilă și terților care au dobândit drepturi reale imobiliare după notarea acțiunii de fond în cartea funciară, deși nu au fost părți în niciuna din aceste acțiuni judecătorești, întrucât ei sunt dobânditori de rea-credință (a se vedea infra art. 910 noul C. civ.). [ Mai mult... ] "
in 2003 A a vandut la B cu contract de mana un imobil. Tot in aceeasi contract, printre obligatiile cumparatorului se afla si acest punct, citez " B se obliga sa cedeze cu titlu gratuit" uzufructul catre C.
C nu a semnat nimic in contract, nici macar ca accepta uzufructul. Pe contract exista doar semnaturile lui A si B. Nu exista acte ulterioare de cedare a uzufructului intre B si C sau alte persoane.
Dupa acest contract sa inscris in Cf si uzufructul. Nu exista incheiere.