avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Activitate CABINET AVOCAT CORINA MARCU

Activitate CABINET AVOCAT CORINA MARCU

Răspuns la discuția ITP depasit din cauza pandemiei
va incadrati in prevederile decretului privind instituirea starii de urgenta, termenul se prelungeste. Deci puteti folosi ITP pana la sfarsitul starii de urgenta, daca nu aveti posibilitatea prelungirii.
Răspuns la discuția Avans imobil
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti la notar sa incheiati antecontract si platiti avans prin banca, pentru siguranta dvs
Răspuns la discuția LIBERE PENTRU PARINTI
liberele se acorda doar pentru unul dintre parinti, si doar in cazul in care scoala a fost inchisa. Liberele nu se acorda in perioada in care este vacanta scolara.
Cred ca se poate acorda si fractionat, in functie de angajator, insa doar pe perioada cat scoala este inchisa ( in cazul de fata coronavirus)
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul Muncii prevede la Art. 148. - (1) Efectuarea concediului de odihnă se realizează în baza unei programări colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, după caz, a reprezentanţilor salariaţilor, pentru programările colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programările individuale. Programarea se face până la sfârşitul anului calendaristic pentru anul următor.
(2) Prin programările colective se pot stabili perioade de concediu care nu pot fi mai mici de 3 luni pe categorii de personal sau locuri de muncă.
(3) Prin programare individuală se poate stabili data efectuării concediului sau, după caz, perioada în care salariatul are dreptul de a efectua concediul, perioadă care nu poate fi mai mare de 3 luni.
(4) În cadrul perioadelor de concediu stabilite conform alin. (2) şi (3) salariatul poate solicita efectuarea concediului cu cel puţin 60 de zile anterioare efectuării acestuia.
(5) În cazul în care programarea concediilor se face fracţionat, angajatorul este obligat să stabilească programarea astfel încât fiecare salariat să efectueze într-un an calendaristic cel puţin 10 zile lucrătoare de concediu neîntrerupt.