avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Activitate WA68

Activitate WA68

Intr-adevar, problema mea a fost ca o avocata nepriceputa, insa extrem de aroganta, ce batea campii cu posibilitatea actiunii oblice dupa obtinerea hotararii judecatoresti , fara sa fi vrut sa ia vreodata in calcul sechestrul asigurator, Sigur ca e vina mea ca am mers pe incredere, fara s-o verific cu alt avocat in timp util. Acum am inteles ca trebuie sa institui sechestru judiciar, dar nu mi-e clar
1.daca pot depune actiunea inainte de a avea admiterea sau termen la dosarul de revocare a donatiei, inregistrat cu numar, in luna aprilie; 2. daca o data ce paratii primesc citatia pentru actiunea de revocare a donatiei si respectiv de sechestru judiciar nu cumva, a doua zi, actualul donatar sa-si redoneze cele doua imobile altui frate (sunt 6 frati disponibili pentru acest carusel de donare a donatiei). Poate fi lovita de nulitate automat o eventuala donare a donatiei cu un nou donatar dupa ce s-a inregistrat cererea de sechestru judiciar cu primul donatar, asa incat aceasta sa-si urmeze cursul si sa fie incuviintata ?
Va multumesc foarte mult ca va ganditi la cazul meu.
Va multumesc foarte mult. Am inteles ca trebuie sa fac chemare in judecata pentru sechestru judiciar, dar nu am inteles : "De asemenea executorul judecatoresc era obligat sa noteze in CF somatia de executare silita imobiliara.Verificati acest lucru" . Este vorba de doua imobile, ambele donate, pentru a se sustrage platii creantei de 100.000 Euro, iar, executorul judecatoresc nu a putut nota in CF decat somatia pe dreptul de uzufruct viager pentru cele doua donatoare la unul dintre apartamentele donate, nu pe imobilul propriu-zis, care are, prin donatie, alt proprietar, Nu inainte ca eu sa castig actiunea pauliana, am inteles eu. In acelasi sens, notarea in CF ceruta de executor a fost respinsa in cazul celuilalt imobil donat, pe motiv ca noul proprietar nu este identic cu cel reprezentat de cele doua parate debitoare.
Sechestrul asigurator sau sechestrul judiciar ar reprezenta o solutie pentru preintampinarea donarii donatiei ? Daca da, care dintre cele doua cai este mai rapida si mai putin costisitoare pentru mine ? Va multumesc anticipat pentru raspunsul Dvs la acest "puzzle".
Iertati-ma ca revin. Imi vine greu sa admit ca notarea litigiului de revocare a donatiei in CF nu poate impiedica operatii de donare succesive ulterioare care pot depasi durata mea de viata. Exista vreo actiune, la nivel de instanta (actiune oblica ???) sau la nivel de executor judecatoresc pe care sa le pot intreprinde acum si care sa impiedice anticipatele si succesivele donatii la care poate recurge debitorul pentru a impiedica recuperarea creantei mele ? In Romania sau in UE ? Poate un proces penal de abuz de incredere si inselaciune ? Pe care l-am initiat in 2017 si care, evident, a fost clasat la finele lui 2018, intrucat se afla in "contradictie" cu procesele civile in desfasurare.
Nu am apreciat apostrofarea Dvs. Nu e vorba despre abilitatea unui avocat, ci despre legislatia care ii poate permite sa fie abil sau nu si pe care o poate cunoaste, cu toate posibilele sale combinatii, sau nu. Daca ma asigurati ca exista un mijloc legal prin care sa pot impiedica donarea donatiei la nesfarsit, in conditiile in care acum nu am putut nota decat dreptul de uzufruct si as dori sa preintampin o noua donatie, daca pot si in timp util (debitorul nu a primit inca actiunea de revocare a donatiei), va voi solicita Dvs. o consultatie pentru inceput, iar daca constat ca solutia Dvs este satisfacatoare si ca exista sanse mari de reusita, va voi angaja efectiv in acest caz.
Am un proces de revocare a donatiei in care fiul a oferit drept de uzufruct viager mamei si uneia dintre surori, care imi sunt debitoare, Acestea, in prealabil, pentru a se sustrage platii si urmaririi silite, si-au donat imobilul fiului. Acest drept de uzufruct a fost notat deocamdata in CF in favoarea mea, in calitate de creditor, pentru recuperarea sumei de 100.000 de Euro. Executarea silita asupra dreptului de uzufruct viager/posibilitatea mea de a-mi recupera banii (in momentul in care se revoca donatia) mai are obiect daca beneficiarele renunta intre timp la acesta, respectiv datoria lor catre mine se transmite automat la posesorul proprietatii nude sau se stinge ? Pare-se ca fiul, pe de alta parte, pe tot parcursul actiunii pauliene, isi poate dona proprietatea altui frate, ceea ce m-ar determina sa incep o noua actiune de revocare a donatiei, cu costurile aferente. Cu alte cuvinte, mai am vreo sansa sa-mi recuperez vreodata creanta? Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsul rapid, clar si util.
Sunt creditor cu o sentinta definitiva a ICCJ pentru 100.000 Euro si am inceput urmarirea executiei silite din care a rezultat starea de insolvabilitate a debitorului, Singurul sau imobil pe care l-as fi putut executa a fost donat unui membru al familiei. Am facut actiune de revocare a donatiei la tribunal, care este inregistrata in aprilie a.c., dar nu are inca termen. Pot sa notez litigiul (chemarea in judecata) la OCPI in acest stadiu pentru a preintampina o redonare a imobilului donat (e vorba de o familiei cu 15 frati, care isi pot dona bunurile la infinit !)? Cu alte cuvinte, notarea litigiului la OCPI poate impiedica la Notariat redonarea imobilului altui membru de familie daca donatorul si donatarul sunt de acord ? Va multumesc mult pentru raspuns.
Va multumesc foarte mult, Doamna Avocat, pentru sfaturile pretioase pe care le voi urma intocmai. Am trimis actiunea ieri. Daca ma incurc, va voi contacta pentru o consultatie directa, pentru ca oricum v-am ramas datoare. Cu multe multumiri si cele mai bune ganduri, MB
Buna dimineata Doamna Avocat !

Va multumesc mult pentru raspunsul prompt.

Cred ca titlul executoriu (hotarare definitiva Tribunal prin decizia ICCJ din ian.2020) are legatura cu neplata datoriei (prima somatie prin executor judecatoresc in 2017). Paratii nu au platit atunci creanta, iar dupa Hotararea Tribunalului in favoarea mea, au facut apeluri la Curtea de Apel, iar apoi la ICCJ (recunosteau plata, insa cereau s-o plateasca in rate, asa cum fusese primita, iar suma era de 100.000 Euro) . Intre timp, in dec.2019, mama a donat fiului imobilul in care locuieste, ca sa evite executarea silita iminenta. Executorul judecatoresc a inceput executarea imobiliara in feb. si martie a.c. si prin copiile de la OCPI furnizate de acesta, am identificat datele Contractului de donatie, inclusiv notar, care nu cred sa fie atat de "binevoitor" incat sa-mi ofere o copie a acestuia. Va invoca confidentialitatea fata de clientul sau.

Inteleg (va rog sa ma corectati daca gresesc), ca singura mea cale este sa cer instantei, probabil dupa inregistrarea actiunii si obtinerea unui numar, sa solicite notarului copia contractului in scopul calcularii taxei de timbru. Probabil instanta nu se va grabi sa actioneze - tocmai acest lucru voiam sa-l evit, pentru ca acest proces de revocare a donatiei sa nu dureze "101" ani, ca sa nu mai adaug, daca pot, la lentoarea sa obisnuita previzibila, alte luni bune de frustrare.

Va rog sa-mi confirmati daca aceasta este calea, dupa parerea Dvs.

Cu multumiri calduroase,

MB