avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Activitate Maria_0

Activitate Maria_0

Poate contractul de drepturi de autor sa tina locul unui contract de munca?

Buna ziua,
Am avut un interviu si viitorul angajator mi-a spus ca nu imi va face contract de munca daca voi lucra part time, ci contract de drepturi de autor. Mi se pare ciudat acest lucru, din timp ce postul era de instructor de programare. Eu nu vad ce treaba are acest job cu drepturile de autor.

De asemenea, nu am inteles prea bine de pe internet daca am sau nu nevoie de firma (Pfa/srl) sau pot face asta si ca persoana fizica.

Faptul ca vor sa imi incheie contract de drepturi de autor in loc de contract de munca ar trebui sa fie un semn ca nu este un loc de munca ok?
Care e perioada minima la care trebuie sa lucrez la o firma, daca aceasta oferă perioada de training?

Buna ziua, doresc sa ma angajez pana încep facultatea la o firma care oferă 3 săptămâni de training. La interviu nu am specificat ca vreau sa imi dau demisia la începutul lui octombrie, cel târziu la începutul lunii noiembrie, dar probabil ca cei de la HR intuiesc asta, având în vedere faptul ca sunt studenta și jobul este full time. Chiar dacă programul e de seara /noapte, nu prea e realist sa lucrez 9 ore si sa ma tin de facultate.

Nu am primit inca niciun contract, am fost numai la interviuri si totul a mers bine, deci sunt sanse sa fiu acceptata pentru acest job.

Daca imi dau demisia dupa 3 luni, sunt șanse sa trebuiască sa plătesc acel training? Daca da, care este un preț estimativ pentru un training (menționez ca training-ul este despre un framework de javascript).
Buna ziua! De cateva zile am început sa postez anunturi pe fiverr (o platforma de freelancing). Inca nu am clienți. Dar as vrea sa știu niște lucri:
1. Cum trebuie sa procedez cu taxele?
2. Îmi trebuie firma (Pfa) ?
3. Este legal sa fac acest lucru la 17 ani sau mai bine aștept pana la 18 (parintii nu știu si nici nu vreau sa ii amestec in afacerile mele, nu este ceva secret, pur si simplu cred ca au destule surse de stres si nu cred ca au timp si nervi de afacerile mele, care poate nici nu vor fi de succes. In plus, nu as prea vrea sa le spun, deoarece ei nu sunt deschiși la ideea de afaceri sau de freelancing).
4. Daca as avea venituri, dar nu le-as extrage decat după 3 luni (cand o sa am 18 ani), este in regula?
5. Daca sunt minora si am o sursa de venit, trebuie sa imi înștiințez familia?