Buna ziua! De cateva zile am început sa postez anunturi pe fiverr (o platforma de freelancing). Inca nu am clienți. Dar as vrea sa știu niște lucri:
1. Cum trebuie sa procedez cu taxele?
2. Îmi trebuie firma (Pfa) ?
3. Este legal sa fac acest lucru la 17 ani sau mai bine aștept pana la 18 (parintii nu știu si nici nu vreau sa ii amestec in afacerile mele, nu este ceva secret, pur si simplu cred ca au destule surse de stres si nu cred ca au timp si nervi de afacerile mele, care poate nici nu vor fi de succes. In plus, nu as prea vrea sa le spun, deoarece ei nu sunt deschiși la ideea de afaceri sau de freelancing).
4. Daca as avea venituri, dar nu le-as extrage decat după 3 luni (cand o sa am 18 ani), este in regula?
5. Daca sunt minora si am o sursa de venit, trebuie sa imi înștiințez familia?
Fiecare site are regulile lui. Dupa ce sau inainte sa va faceti cont le cititi. Nu va trebuie forma juridica. Comisioanle si le retrag ei stati linistit. Prindeti dvs proiecte si nu va faceti griji pentru dansii :)
Iar daca vorbiti de statul roman, puteti declara venituri din meserii liberale si atunci da aveti nevoie de forma juridica, nu stiu de ce v-ati scarpina sa nu spun unde :)