avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Activitate DalyaR

Activitate DalyaR

Bunicul meu a fost veteran de razboi decorat cu 3 medalii. Ca urmare a primit un teren care, mutandu-se din localitatea respectiva a fot lasat in grija surorii lui (insa nu l-a instrainat).
Dupa decesul lbunicului, bunica nu s-a mai interesat de teren.
In momentul de fata mostenitori in viata ar fi sotia lui si copiii.

Persoana de la Primarie a verificat daca ar avea acum ceva in proprietate(negativ), insa nu si daca a fost improprietarit. Ne-ai solicitat titlu de proprietate pe teren sau sa mergem sa-i aratam care-i locul (informatie necunoscuta pentru noi).
Daca aveam titlul de proprietate clar nu mai era o problema.

Am solicitat totodata informatii la arhivele nationale referitor la improprietarire (astept raspunsul).

Ce putem face pentru identificarea locului obtinut?
Cum putem verifica in baza carui act a fost schimbat proprietarul? Noi suntem siguri ca el nu l-a înstrăinat.
Daca respectivul a fost improprietarit, dar nu mai figureaza ca si proprietar ce trebuie facut?
Suntem in aceasi situatie, doar ca bunicul nu a instrainat terenul nimanui.

POPA GHEORGHE a scris:

Trebuie sa vedeti daca bunicul dvs. figureaza ca proprietar, nu doar impropietarit, unde este amplasat terenul respectiv si sa cereti o copie dupa actul de proprietate.
Cu documentele respective cereti o consultatie contracost la un notar public.

Răspuns la discuția Recuperare Teren Veteran Razboi
Persoana de la Primarie a verificat daca ar avea acum ceva in proprietate(negativ), insa nu si daca a fost improprietarit. Ne-ai solicitat titlu de proprietate pe teren.
Daca aveam titlul nu mai era o problema.

Ce putem face pentru identificarea locului obtinut?
Cum putem verifica in baza carui act a fost schimbat proprietarul? Noi suntem siguri ca el nu l-a înstrăinat.

trandafir2 a scris:

La primarie nu exista un rol fiscal, un rol agricol, ceva impozite platite? Luati calea primariei va rog frumos. Si, bafta multa!

Bunicul meu a fost veteran de razboi decorat. Ca urmare a primit un teren care, mutandu-se din localitatea respectiva a lasat in grija terenul surorii lui (insa nu l-a instrainat).
Dupa decesul lui, bunica nu s-a mai interesat de teren.
In momentul de fata mostenitori in viata ar fi sotia lui si copiii.

Incotro si cui trebuie sa ne adresam pentru recuperarea terenului? In casa nu se afla niciun act. Se poate solicita ceva de la arhiva primariei? Nu cunoastem locatia exacta a terenului.
Dar nu este o nedreptate? Soferul nu consumase alcool, era constient ca nu are voie sa transporte persoane pe caroseria masinii. Expertiza a arătat vinovatia lui datorita manevrelor efectuate.

Duca Oana a scris:

Da, am înțeles despre ce e vorba.
Credeam ca a fost un acord de recunoaștere a vinovatiei in sens juridic, care este cu totul altceva decât procedura in cazul recunoașterii învinuirii prevăzută de 396(10) Cpp.
Nu este vina dvs., ca și cei de pe portal greșesc adesea la tipul soluției.
Da, deci s-au parcurs cele doua grade de jurisdicție, decizia este definitiva, nu se mai poate face nimic, decât dacă dosarul s-ar încadra in vreunul dintre cazurile de contestație in anulare sau revizuire, care sunt cai extraordinare de atac.

DalyaR a scris:

Aceasta a fost hotararea tribunalului [ link extern ]

Iar aceasta decizia curtii de apel [ link extern ]

Se mai poate actiona in vreun fel? Am inteles ca avocatul nu a fost prezent si nu stie ce s-a intamplat.

Aceasta a fost hotararea tribunalului [ link extern ]

Iar aceasta decizia curtii de apel [ link extern ]

Se mai poate actiona in vreun fel? Am inteles ca avocatul nu a fost prezent si nu stie ce s-a intamplat.
Buna seara,

Se da urmatoarea situatie:
In urma cu 3 ani accident auto, soferul a transportat pe caroseria masinii o persoana care, urmare a manevrelor executate de catre sofer, a cazut si datorita traumelor s-a finalizat cu deces.
Curtea de apel a anulat sentinta penala a soferului si a atribuit vinovatia victimei.
Decizia este definitiva.

Ce se mai poate face in acest caz ? Zero vinovatie in ciuda expertizei favorabile victimei si a declaratiilor martorilor?

Initial a fost condamnare cu acord de recunoaștere (cu suspendare) si culpa comuna 50-50,iar curtea de apel a anulat intreaga hotarare data de tribunal, anuland inclusiv sentinta penala.