Buna ziua, am o situatie.
Am deschis o firma in noiembrie anul trecut si dupa ce am strans toate documentele pentru 088 timp de 2 saptamani, am depus dosarul la Anaf Ilfov. A fost ok, l-a primit, asteptati mail. Pana aici toate bune. Mers pe la jumatatea lui decembrie, intrebat anaf, inca nu s-a procesat, asteptati. Apoi pe la inceput ianuarie acelasi asteptati.
Sfarsitul lui ianuarie, bingo, este in lucru, primesc mail dupa cateva zile sa ma prezint cu ci si aviz ceccar firma de conta . Sun conta, imi spun ca nu au asa ceva, presupun ca lucreaza cu cineva care contrasemneaza cand e nevoie. Merg la interviu explic situatia dosarul este in regula (nu am avut niciodata nimic : firma, asocieri, imprumuturi la firme, cazier sau altceva, o singura amenda de la politia locala toata viata) toate bune, mai putin firma de conta cu care am contract. Mi se spune sa caut o firma cu aviz ceccar sau persoana membru ceccar si sa astept acasa ca va veni de la antifrauda sa verifice firma. Acum in situatia de fata sunt curios daca este obligatorie colaborarea cu o firma cu aviz ceccar (firma de conta cu care am contract este de vreo 8 ani pe piata, mai multi clienti, am ajuns prin recomandarea unui prieten, culmea e ca inaintea mea cu 2 saptamani luase o firma tva 088 cu dosarul facut de ei).
Ce parere aveti, e ok sa se ceara firma cu aviz ceccar? Sa schimb firma cu care am contract?
La ce sa ma astept de la controlul antifrauda?
Mai am totusi o sansa si nu as vrea sa ratez.
Mentionez ca nu am activitate, nu am crezut ca o sa dureze atat de mult si am vrut sa fiu corect si sa incep inregistrat tva intrucat furnizorii /clientii sunt pers juridice, dar platit darile la zi, declaratii, toate cele (sper).
Astept rasunsul dvs., multumesc pt rabdare, intre timp eu #-o
Multumesc pentru ajutor, am sa fac un drum la ITM sa vad cum figurez ca incadrare in peioada respectiva si sa vad ce parere au de faptul ca pe copia conforma cu originalul apare la modificare o stampila de ITM cu numar, impreuna cu nume in clar si semnatura iar pe catea de munca nu exista nimic.
Eu nu am semnat nici un contract de munca cu incadrarea de muncitor necalificat iar toate documentele (legitimatia cu care m-am prezentat la lucrari in perioada angajarii,fisa de protectia muncii etc) au fost eliberate avand inscrise functia de tehnician de la bun inceput.
Spuneti ca plangerea nu va face decat sa sicaneze administratorul - tipic pentru tara in care traim in care eliberarea de documente false este ceva banal si dupa ce ati lucrat intr-o functie de conducere iar la urmatoarea incadrare apare din varii motive pe cartea de munca muncitor necalificat si nimeni nu pateste nimic este ceva normal.
Buna ziua,
as dori daca se poate cateva lamuriri in legatura cu urmatorul aspect:
In urma cu doi ani m-am angajat cu forme legale la firma X in functia de tehnician. Dupa sase luni am vrut sa fac o refinantare la un credit si am cerut o copie conforma cu originalul dupa cartea de munca si am constatat ca eram incadrat ca muncitor necalificat. Am discutat cu patronul despre treaba asta si dupa cateva zile am primit o alta copie conforma cu originalul in care se taiase cu o linie incadrarea de muncitor necalificat si s-a trecut tehnician, lucrul acesta reflectandu-se si in pagina dedicata modificarilor impreuna cu stampila ITM si semnatura persoanei. In urma cu cateva luni am incetat activitatea la aceasta firma si acum cateva zile am primit cartea de munca si am constatat cu stupoare ca nu se facuse nici o modificare si figurez in continuare ca si cum as fi lucrat ca muncitor necalificat pe intreaga perioada mai sus mentionata. Mentionez ca detin copia conforma cu originalul cu modificarile efectuate, semnata si stampilata de catre administratorul firmei.
Pot face ceva pentru a indrepta situatia avand in vedere ca la o eventuala angajare va cantari in oarecare masura si faptul ca am lucrat doi ani ca "muncitor necalificat"?
Oricum cineva a comis ilegalitate.
In primul rand va multumesc pentru raspunsuri.
Contractul are data certa de incepere / incetare, nu stiu daca a fost prezentat la circa financiara (nu cred , proprietarul trebuia sa o faca, nu?) iar la politie pentru domiciliu nu am fost pentru ca nu am avut nevoie, iar de prevazut in contractul de inchiriere ca va fi vandut nu este.
Totusi stiu ca intr-un contract de vanzare cumparare se stipuleaza clar ca imobilul respectiv nu este obiectul unui litigiu, ipoteca, inchiriere etc iar vanzatorul garanteaza acest lucru in fata notarului si a cumparatorului prin contract. Atunci cum s-a putut incheia acest contract fara a se tine cont de inchiriere (decat prin nedeclarare) iar cumparatorul a stiut de inchiriere pentru ca m-a contactat in ziua semnarii contractului de vanzare sa ma intrebe cand eliberez locuinta.
Sper totusi intr-o rezolvare amiabila a acestei situatii, dar ce pot face in cazul in care aceasta nu este posibila?
Buna ziua,
am inchiriat o locuinta pentru o perioada de 1 an, achitand in avans chiria proprietarului printr-un contract de inchiriere facut printr-o agentie imobiliara. La 8 luni de la inchiriere am primit un telefon de la proprietar cum ca trebuie sa ma mut pentru ca el a vandut apartamentul desi mai am 4 luni achitate, spunand ca imi restituie suma ramasa. Acum ma suna si cel care a cumparat si cere eliberarea locuintei. Ce pot face in aceasta situatie eu nedorind sa ma mut pana la expiarea perioadei de inchiriere? Care sunt caile legale ale noului proprietar de a ma evacua din locuinta si cum ma pot apara in aceasta situatie?
Va multumesc.