avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Activitate rotciv

Activitate rotciv

Niste fosti colegi si buni prieteni de la o foarte cunoscuta firma de taxi unde am lucrat si eu ma roaga sa-i ajut sa faca un site pe care sa apara taximetristii tepari. Adica cei care fac lucruri in afara eticii profesionale sau vind de exemplu statia de pe masina, inlocuiesc cauciucurile sau alte componente, migreaza de la o firma de taxi la alta, lasind in urma datorii la toti patronii. Bineinteles, aceste date au caracter confidential si accesul pe site neste permis doar operatorilor de taxi acreditati si care au conventie de confidentialitate. Rostul acestui site se justifica prin numeroasele "trunuri" servite de lucratorii in domeniu ( soferi) care fie fac clientilor probleme fie patronilor firmelor de taxi. M-ar interesa daca este legala aceasta actiune si daca este la ce anume trebuie sa fim atenti si cum poate fi aceasta operatiune facuta astfel incit sa ramina in limitele legii si ce anume trebuie respectat/convenit. Astept cu interes parerea voastra. Multumesc!!!!!
cred ca asa sunt nevoit sa procedez...
stiu si adresa si nr. de telefon. Ca-i o coaja ruginita- stiu sigur ca anul trecut asa era. Ma indoiesc ca s-ar mai sinchisi cineva sa repare asa ceva, dar mai stii...
Am ( cel putin oficial este pe numele meu) o dacie veche, care am folosit-o la carat materiale pe firma. Am avut un angajat (asta era statutul lui oficial in firma chiar daca eram prieteni buni atunci) care a folosit masina mai mult, eu avind cu ce sa circul. Ulterior am luat pentru acest lucru un Logan, dacia zacind neutilizata. Acest bun prieten-sa zic asa- a dat masina cica la un mecanic sa faca ce-o sti cu ea, cu acordul meu verbal. Partea proasta e ca el a plecat din firma si nu mai tinem legatura dar cind i-am cerut talonul a spus ca l-a dat si pe acela si cartea de identitate la mecanic. Am contactat mecanicul care a spus ca imi da actele sa radiez masina. au trecut 2 ani si nu reusesc sa-l intilnesc pe omul asta. Ba zice ca-i plecat, ba ca e in strainatate, sau ca ne vedem miine si nu vine etc. Masina sta si rugineste, eu platesc impozit. Nu vreau masina nici pt. "rabla" nu vreau decit d-o radiez. E o coaja nenorocita care la halul in care arata acum locul ei este REMAT-ul. Vreau sa stiu daca am o posibilitate legala sa-l constring sa-mi dea actele sa radiez masina sau daca pot s-o radiez altfel, pe baza evidentei de la politie , declaratii...somatii catre individ...etc. Ca vad bine ca pe cale pasnica nu-i chip...
Răspuns la discuția facturi din neant...
Asta am si facut. Astept sa vad ce-mi trimit ei...
Am inchis de ceva vreme (2 luni) un punct de lucru unde am avut trei vanzatoare. Ma suna astazi o firma de recuperare datorii si-mi spune ca am trei facturi neachitate in val de cam 1000 lei. Nestiind despre ce este vorba, am sunat la firma care a apelat la firma de recuperare, dar nu a raspuns nimeni, iar persoana de la firma de recuperare nu a stiut sa-mi dea detalii despre produse, firma, mi-a dat doar niste serii de facturi si niste date calendaristice insotite de valoarea lor. Buuuun...-Iau eu contabilitatea babeste si-o rasfoiesc in perioadele mentionate fila cu fila, jurnal cu jurnal. Nu am gasit respectivele facturi. Incet-incet incep sa ma bata ginduri negre, si sun la prima fosta vinzatoare care cind mi-a auzit vocea a inchis telefonul. Celalalte poate vorbind intre ele si-au inchis telefoanele mobile. Macar daca nu sunau acum, la citeva zile inainte de plecarea mea in concediu...Dar stau si ma gindesc: de ce o firma care are o factura atit de veche neachitata ( 17.07.2007) nu m-a cautat niciodata nu a sunat nimeniu din din partea lor, ( dau intotdeauna numerele de telefon si fax la toate firmele cu care lucrez exact pentru a nu ajunge in situatii de acest gen, oricum nu cred ca am semnat vre-un contract cu vre-o firma sa nu am trecute telefoane, mail-uri, fax, datele firmei) in timp ce la alte firme daca treci de termen te piseaza agentii la cap de nu poti nici sa respiri.
La telefon persoana care m-a contactat parea cel putin la prima "auditie" foarte putin dispusa sa ajute la descifrarea situatiei pe cale amiabila, foarte greu am obtinut un numar de telefon de la o persoana din firma care a eliberat facturile dar care nu stie nimic, mi-a spus doar " agentii astia mai vin...mai pleaca...eu nu stiu ce produse ati avut pe facturile acelea, dar la vumneavoastra in contabilitate trebuie sa apara ca neachitate..." bineinteles, dar uitindu-ma in contabilitate am descoperit care este firma, ce produse au fost achizitionate si achitate, dar de facturile neachitate nici o urma. Am solicitat sa-mi trimita pe fax copii dupa facturile emise, sa vad cine le-a semnat...si apoi am postat aici poate stiti domniile voastre sa-mi spuneti cum sa abordez problema, ca de cind am firma inca asa ceva n-am patit. De regula am evitat intotdeauna sa ma incarc cu datorii care sint un stres in plus si agentii profita ca dau pe datorier si-ti vira pe git si produse greu vandabile, totusi am avut cam 6 firme cu care am lucrat in sistemul asta. Nu vreau sa renunt la concediu- merit si eu atita lucru- pot sa ma trezesc cu tot felul de stupize la firma in lipsa mea? Sa-mi trimit si angajatii in concediu sa fiu mai linistit? ce sa fac?
Răspuns la discuția Adeverinta de salariu falsa
din ce scrie acolo m-ar putea amenda pentru munca "angajatului" fara forme legale, pentru ca nu scrie nimic de vre-un contract sau numar de contract de munca. Am specificat doar "venituri". Oricum, daca fac astia orice demers sper sa nu inceapa stiu eu...la toamna sau peste 3 anu cind probabil voi fi cu altele pe cap si am uitat de mult de problema...Banuiesc ca daca se complica problema ar trebui saptamina viitoare sa ma astept macar la niste telefoane.
In bloc avem o persoana de ceva vreme care are probleme cu igiena atit cea personala cit si cea a apartamentului in care locuieste. In calitate de presedinte de bloc am apelat in mai multe rinduri la bunul simt al persoanei, la inceput am facut niste referiri mai voalate apoi mai directe dar problema persista. Am contactat pe o fiica a respectivei persoane ( in virsta) care a venit o singura data si a facut o curetenie falosind si un cunoscut produs care contine clor. Dar asta o singura data. Intre timp- este suficient ca oricine trece prin dreptul usii sa fie lovit de mirosul intepator de urina si amonioac. Adesea prin boxele tehnice ale cladirii mirosul ajunge in apartamentele noastre, ale locatarilor creindu-ne disconfort. Intrebarea mea este: Cui sa ma adresez in aceasta situatie?
Răspuns la discuția Adeverinta de salariu falsa
Ma gindeam la cine stie ce baza de date comuna in care poate aparea acest mic incident. Oricum la de-astea nu ma mai prind ei...stii chestia cu "facerea de bine.."Din cite am inteles ofiterul de credit va fi penalizat oricum, pentru ca a trimis un dosar incomplet. Merci de raspuns!
Am vrut sa ajut pe cineva, si la sfatul lui ( adica cel pe care am dorit sa-l ajut) si a ofiterului de credit am facut o adeverinta de salar dupa cum mi-au spus ei. Persoana nu avea carte de munca nici la firma mea nici in alta parte. Dosarul a fost respins deoarece au verificat la ITM daca este inregistrat. Nu era. Problema este ca am credite luate in mod corect de la alta banca ( utilaj, fond de marfuri) . Pot fi afectat de acest incident?