avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... facturi din neant...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

facturi din neant...

Am inchis de ceva vreme (2 luni) un punct de lucru unde am avut trei vanzatoare. Ma suna astazi o firma de recuperare datorii si-mi spune ca am trei facturi neachitate in val de cam 1000 lei. Nestiind despre ce este vorba, am sunat la firma care a apelat la firma de recuperare, dar nu a raspuns nimeni, iar persoana de la firma de recuperare nu a stiut sa-mi dea detalii despre produse, firma, mi-a dat doar niste serii de facturi si niste date calendaristice insotite de valoarea lor. Buuuun...-Iau eu contabilitatea babeste si-o rasfoiesc in perioadele mentionate fila cu fila, jurnal cu jurnal. Nu am gasit respectivele facturi. Incet-incet incep sa ma bata ginduri negre, si sun la prima fosta vinzatoare care cind mi-a auzit vocea a inchis telefonul. Celalalte poate vorbind intre ele si-au inchis telefoanele mobile. Macar daca nu sunau acum, la citeva zile inainte de plecarea mea in concediu...Dar stau si ma gindesc: de ce o firma care are o factura atit de veche neachitata ( 17.07.2007) nu m-a cautat niciodata nu a sunat nimeniu din din partea lor, ( dau intotdeauna numerele de telefon si fax la toate firmele cu care lucrez exact pentru a nu ajunge in situatii de acest gen, oricum nu cred ca am semnat vre-un contract cu vre-o firma sa nu am trecute telefoane, mail-uri, fax, datele firmei) in timp ce la alte firme daca treci de termen te piseaza agentii la cap de nu poti nici sa respiri.
La telefon persoana care m-a contactat parea cel putin la prima "auditie" foarte putin dispusa sa ajute la descifrarea situatiei pe cale amiabila, foarte greu am obtinut un numar de telefon de la o persoana din firma care a eliberat facturile dar care nu stie nimic, mi-a spus doar " agentii astia mai vin...mai pleaca...eu nu stiu ce produse ati avut pe facturile acelea, dar la vumneavoastra in contabilitate trebuie sa apara ca neachitate..." bineinteles, dar uitindu-ma in contabilitate am descoperit care este firma, ce produse au fost achizitionate si achitate, dar de facturile neachitate nici o urma. Am solicitat sa-mi trimita pe fax copii dupa facturile emise, sa vad cine le-a semnat...si apoi am postat aici poate stiti domniile voastre sa-mi spuneti cum sa abordez problema, ca de cind am firma inca asa ceva n-am patit. De regula am evitat intotdeauna sa ma incarc cu datorii care sint un stres in plus si agentii profita ca dau pe datorier si-ti vira pe git si produse greu vandabile, totusi am avut cam 6 firme cu care am lucrat in sistemul asta. Nu vreau sa renunt la concediu- merit si eu atita lucru- pot sa ma trezesc cu tot felul de stupize la firma in lipsa mea? Sa-mi trimit si angajatii in concediu sa fiu mai linistit? ce sa fac?
Ultima modificare: Joi, 24 Iulie 2008
rotciv, utilizator
Cel mai recent răspuns: rotciv , utilizator 23:52, 24 Iulie 2008
Cereti copii dupa facturi motivand ca nu le gasiti in contabilitate.
Asta am si facut. Astept sa vad ce-mi trimit ei...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire firma de recuperare credite pentru un credit inexistent! simi_stanciu simi_stanciu De vreo cativa ani (mai exact din 2007) mama mea e contactata periodic de aceasta firma de recuperare credite, punandu-i-se in vedere ca are de achitat 2 ... (vezi toată discuția)
Executare silita a unei persoane decedata ContSters226650 ContSters226650 Draga forum Sper ca absurditatea situatiei care afecteaza familia mea sa aiba sursa in logica si nu ridicol. Sint recunoscatoare pentru ajutor. Pe scurt: ... (vezi toată discuția)
Termen prescriptie facturi MIRCEA AVASILOAIE MIRCEA AVASILOAIE Buna, as dori sa stiu,(am un abonament telefonic la [editat] neplatiti si-s dat la recuperatori de debite) care este perioada de prescriere a acestui abonament ... (vezi toată discuția)