avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... hartuire firma de recuperare credite pentru un credit ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

hartuire firma de recuperare credite pentru un credit inexistent!

De vreo cativa ani (mai exact din 2007) mama mea e contactata periodic de aceasta firma de recuperare credite, punandu-i-se in vedere ca are de achitat 2 datorii restante din 2002 pentru 2 abonamente de telefonie mobila ramase neachitate. Mai grav este ca noi stim sigur ca aceste abonamente nu au existat niciodata, iar daca exista au fost incheiate in mod fraudulos de catre cineva care a avut acces la copia de buletin a mamei mele (e singura explicatie pe care am gasit-o).
I-am explicat mamei ca, indiferent care e adevarul cu privire la aceste contracte, datoriile invocate sunt de mult prescrise (precizez ca noi n-am primit niciodata nici o factura, nici o somatie de plata, nimic de acest gen, iar una din firmele de telefonie nici nu mai exista pe piata de ani buni). In 2007, dupa cateva telefoane, le-am trimis un fax pe un numar indicat de ei, solicitandu-le sa ne trimita contractele cu semnatura lizibila a mamei, precum si copii dupa ultimele facturi neplatite, specificand si faptul ca datoriile fiind prescrise, intelegem sa nu le platim.
Acum cateva zile, deci la aproape 5 ani de la ultima contactare, iar primim un telefon de la aceeasi firma, cu aceleasi solicitari de plata a restantelor care intre timp s-au mai marit din cauza penalitatilor, cu amenintari de executare silita etc. In plus i-au cerut mamei sa le comunice adresa actuala (pentru ca intre timp parintii mei si-au schimbat domiciliul) pentru a-i fi trimise cele solicitate in faxul trimis acum 5 ani!! Mama le-a raspuns sec ca nu mai are ce discuta cu ei si le-a inchis telefonul.
Vreau sa va intreb, e posibil asa ceva? Au trecut 10 ani, datoriile, chiar daca ar fi reale, sunt de mult prescrise, legal n-au ce sa faca, dar cum pot sa fac sa inceteze hartuirea asta? Parintii mei ma intreaba daca nu e posibil ca cei de la firma de recuperari sa "fabrice" facturi recente, somatii sau alte chestii de genul asta, care sa-i repuna in termen, sunt terorizati, sunt oameni simpli, n-au avut niciodata probleme cu legea, cu bancile. Sincer, nu stiu ce sa le mai spun.
Imi cer scuze pentru lungimea mesajului, am incercat sa expun cat mai exact situatia.
Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 14:40, 25 Martie 2012
Spuneti-le ca daca nu se potolesc ii veti in judecata pentru hartuire si in acest scop cereti-le datele complete.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar de daune - recuperari datorii tarkan tarkan Buna ziua. Am o cunostinta care a intampinat urmatoarea problema. A avut contract cu o firma de telefonie. In anul 2007 acea persoana sustine ca a achitat ... (vezi toată discuția)
Abonament neplatit telefonie mobila kittysor kittysor In anul 2001 am facut cu firma pe atunci [editat] acum [editat] un contract de abonament telefonie mobila! Din diverse motive am ajuns sa nu mai pot plati ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie Andreea_1985_ Andreea_1985_ Buna ziua. Figurez la [firma de telefonie] cu 3 facturi restante, emise in 25.07.2009 , 25.08.2009 si 25.09.2009. In martie si februarie 2010, am achitat o ... (vezi toată discuția)