avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Dosar de daune - recuperari datorii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Dosar de daune - recuperari datorii

Buna ziua.
Am o cunostinta care a intampinat urmatoarea problema.
A avut contract cu o firma de telefonie. In anul 2007 acea persoana sustine ca a achitat ultima factura emisa.
De curand, a fost sunata de o firma de recuperare si somata sa plateasca ultima factura de care zic ei ca este restanta plus dobanzile aferente.
Firma recuperatoare i-a spus ca acel dosar de recuperare a fost trimis in anul 2010 la ei de catre firma de telefonie si ca neaparat trebuie achitata suma.
Cunostinta mea are ceva probleme de intelegere (de natura psihica) si nu mai tine minte exact ce a facut. Firma recuperatoare o tot hartuieste cu telefoane, atat pe ea, cat si pe rudele, cunostintele, vecinii ei.
Din 2007 pana acum nu a mai pastrat chitantele. Nici nu a mai beneficiat de abonament.
Ce trebuie facut, va rog in cazul in care nu poate dovedi ca a achitat totul?
Firma i-a zis sa plateasca, ca apoi o sa verifice daca s-a achitat atunci.
Nu cred ca mai are chitantele de atunci, si nici nu isi mai aminteste daca a semnat ceva in legatura cu sistarea abonamentului de telefonie.
De cand decurge termenul de prescriptie? Din anul 2007 sau 2010 cand a fost trimis dosarul la firma recuperatoare? Si cat este?
In cazul in care nu plateste, este posibil sa castige procesul?
Deja a facut o criza si a trebuit sa o ajutam vecinii.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: tarkan , utilizator 17:10, 2 Noiembrie 2012
www.avocatnet.ro/content/art...

Termenul de prescriptie in cazul expus de dumneavoastra este de 3 ani. Puteti sa recomandati cunostintei dumneavoastra sa le spuna: "Conform legislatiei in vigoare termenul de prescriptie al datoriei este de 3 ani, nu am nicio obligatie financiara fata de dumneavoastra, daca veti continua cu telefoanele va voi actiona in judecata pentru hartuire."
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creditor-societate recuperari creante stefan2008ro stefan2008ro Buna ziua In 2004 am facut un abonament la [editat] dar nu am vrut sa imi iau nici un telefon, doar abonamentul. Nr care l-am facut abonament a fost cartela ... (vezi toată discuția)
Hartuire firma de recuperare credite pentru un credit inexistent! simi_stanciu simi_stanciu De vreo cativa ani (mai exact din 2007) mama mea e contactata periodic de aceasta firma de recuperare credite, punandu-i-se in vedere ca are de achitat 2 ... (vezi toată discuția)
Datorie firma telefonie anycyk anycyk Buna ziua!Ma confrunt cu urmatoarea problema.In urma cu cativa ani mi-am facut un abonament la firma de telefonie.Cu vreo doua luni inainte de incheierea ... (vezi toată discuția)