avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita a unei persoane decedata
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita a unei persoane decedata

Draga forum
Sper ca absurditatea situatiei care afecteaza familia mea sa aiba sursa in logica si nu ridicol. Sint recunoscatoare pentru ajutor.
Pe scurt: mama a decedat in mai 2011 data la care am anuntat si anulat contractele mamei cu firmele furnizoare de cablu TV si telefon. La telefoane s-a cerut copie dupa deces- care au primit la ghiseu si s-a cerut un nr. de tlf de contact cu o persoana apropiata-adica rude apropiate. In afara de mine nu este nimeni si eu nu locuiesc in Romania de 25 de ani. Explicat la ghiseu si dat emailul unde pot fi contactata daca compania de tlf simte nevoia.
Succesiunea s-a facut din mai.
Acum (precis azi), am fost contactata de un vecin (serios) care are grija de apartament spunindu-mi ca mama (decedata) a primit executare silita ptr. neplata telefonului.
Mentionez ca in tot acest timp nu a venit nici o factura de la telefoane, eu nu am fost contactata pe adresa email si am inteles ca aceasta factura a fost data la o firma care se ocupa de rau platnici. Factura este de 700 de lei (nu se stie ce reprezinta deoarece nu au trimis factura telefonica desfasurata asa cum era contractul si nici macar o factura) si nu este specificat nimic.
Intrebare: cum e posibil sa trimita executari silite fara sa fii trimis in prealabil factura cind sint in cunostinta ca persoana care a semnat contractul este decedata?
Este legal o asemenea practica si ce este de facut? Ma las furata si pacalita sau ii trimit sa o execute silit pe mama la cimitir?
Situatia este gretos de ridicol
Va multumesc
In Romania te poti astepta la orice...s-au executat si cladiri pentru 1000 de lei datorie la avocati....nu vi se poate raspunde pana nu se vede un document de la ei.
- pentru a executa silit, trebuie sa existe o hotarare judec, definitiva, incuviintata pt a fi executata silit...etc.
- cine a trimis acel act? nu cumva este doar o somatie in care vi se spune ca in cazul in care nu achitati, va vor executa silit...? (actul este trimis de un birou al executorului judecatoresc, sau de vreo firma d'asta de recuperari creante...)
- cand ati anuntat decesul si ati reziliat contractele, nu v-au invederat ca exista sume neachitate??? vedeti ce spune contractul..
Multumesc ptr. raspuns. Intrebarea este totusi pe cine executa silit cind clientul este mort si nu are proprietati de executat silit in afara de locul de veci? Mentionez ca eu pot sa platesc factura- nu asta este problema. Corect este sa fie platita factura daca s-a folost tlf. -este simplu, dar nu este corect sa nu se trimita la timp factura si peste 9 zile sa fie o executare silita. Nu, ceva nu este in ordine.
simplu: pe mostenitorii care au acceptat mostenirea!
da, asa este. Mi s-a spus la tlf de catre vecin ca daca nu este platita suma de 700 lei ptr. tlf si 29 lei ptr. cablu urmeaza executare silita. Data este 29.10.11 din cite am inteles.Actil este trimis de o firma care recupereaza banii de la rau platnici - am inteles.
Nu, cind am anuntat decesul nu am fost orientata de restante- deoarece nu existau. Este vorba de probabil max.15 zile cel mult- de factura tlf care intra in luna in care mama a murit.

Eu personal nu am primit nici un contract de reziliere in mina. Am dat tlf la cablu tv si m-am prezentat personal la ghiseu la telefoane unde am prezentat actul de deces. La citeva ore am fost sunata de la telefonae pe nr. mamei si intrebata daca doresc sa pastrez linia si nr de tlf- lucru care nu am acceptat. Am lasat o suma de bani la vecinul mamei in cazul in care are nevoie sa faca anumite plati sau exista o urgenta.

Se pare ca interesul firmelor este indreptat mai mult spre executari silite si nu in recuperarea "pierderilor"- judecind fenomenul de netrimitere la timp a facturilor la client si asteptind o perioada unde le predau mai departe la firme de recuperari. Pot sa spun ca impart "prada" pe spatele clientilor cu firmele astea?
Ultima modificare: Duminică, 22 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Plata upc trandafirdumitru trandafirdumitru In 2015 martie in urma unui incendiu mama a decedat,cei de la firma de coblu UPC au fost instintati de vecini ca la adresa respecriva nu mai locuieste nimeni ... (vezi toată discuția)
Echipament predat!! dupa 4 luni primesc factura plata servicii!!!??? julius.jr julius.jr Am avut contract cu o firma de cablu. In noiembrie 2009 am cerut rezilierea contr si mi s-a cerut sa returnez chipamentul{ desii acesta era platit}.Dorind sa ... (vezi toată discuția)
Datorie la furnizor telefonie, creanta preluata de o firma CRIM CRIM am o problema cu cei de la [firma].am avut contract cu [ furnizor] pana in 2010.pe care am vrut sa-l reziliez.la expirarea perioadei de 24 de luni.mi s-a spus ... (vezi toată discuția)