avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... termen prescriptie facturi
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

termen prescriptie facturi

Buna, as dori sa stiu,(am un abonament telefonic la [editat] neplatiti si-s dat la recuperatori de debite) care este perioada de prescriere a acestui abonament si de la ce data se incepe :de cind ai facut abonamentul ,de cind ti l-a inchis sau de cind au inceput firma de recuperare sa-mi trimita scrisori,,,va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 6 Septembrie 2011
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 08:18, 2 Septembrie 2011
Termenul de prescriptie e de trei ani de la data de la care trebuie efectuata plata facturilor. Termenele de plata sunt lunare astfel incat in fiecare luna, pana la suspendare, probabil aveti cate o factura.
Cat priveste noul cod, vom vorbi de aceste cazuri dupa 1 oct, intrand sub incidenta acestuia facturile neplatite incepand cu aceasta data, dar nu va ganditi ca la abonamentele de telefonie se va aplica teoria impreviziunii.......

.
Ultima modificare: Vineri, 2 Septembrie 2011
Doinita Stingaciu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii la tel mobila adyta2000 adyta2000 va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns;in februarie 2011 am platit ultima data abonamentul la telefon iar in martie 2011 a venit de plata 1200 ron.de ... (vezi toată discuția)
Prescriere creanta furnizor telefonie claus1001 claus1001 Buna ziua. In 28.12.2005 a fost incheiat un contract pe 2 cu [editat]. Dupa prima luna abonamentul nu a mai fost platit. Nu a fost nici o hotarare ... (vezi toată discuția)
Creditor-societate recuperari creante stefan2008ro stefan2008ro Buna ziua In 2004 am facut un abonament la [editat] dar nu am vrut sa imi iau nici un telefon, doar abonamentul. Nr care l-am facut abonament a fost cartela ... (vezi toată discuția)