avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Activitate zeropointzero

Activitate zeropointzero

din cate am citit eu pana acum, conform prevederilor codului de procedura civila: "partea care cade in pretentii, va fi obligata, la cerere, sa plateasca cheltuielile de judecata".
dar
Art. 275 - Pârâtul care a recunoscut la prima zi de înfatisare pretentiile reclamantului nu va putea fi obligat la plata cheltuielilor de judecata, afara numai daca a fost pus în întârziere înainte de chemarea în judecata.

intrebarea mea este ce reprezinta punerea in intarziere? este un fel de notificare oficiala? si care este procedura? trebuie sa ma adresez instantei sau executorului judecatoresc?

multumesc
Răspuns la discuția legea nr 9/1998 validare ANRP
multumesc pt raspuns. asa cum ma asteptam, au creat legea astfel incat ANRP sa fie acoperita si sa dea validarile cand vor ei.

specifica timpi exacti pt hotararile (contestarea) comisiilor judetene art7 alin1,2,3 dar nu pt comisia centrala (ANRP).

ma gandesc ca as putea folosi art 8 alin 2? sau sunt exonerati de fraza "în funcţie de volumul compensaţiilor" oare?

astept de 2 ani sa primesc validarea dosarului trimis de prefectura (07/2006) catre ANRP. am trimis solicitare in scris catre ANRP in iulie si mi-au raspuns cu un format tip "o sa primiti validarea cand ajungem la dosarul dv."

imi poate confirma cineva daca in legea 9/1998 art 7,8 este specificata o perioada fixa in care ANRP trebuie sa solutioneze dosarele primite? daca nu este specificata, contenciosul admin. are prioritate in fata legii? si ii pot actiona in contencios?

am access doar la un rezumat al legii. exista undeva pe site legislatia completa, sau imi poate trimite cineva legea daca o aveti in PDF? pe mesaj privat?

multumesc

dumitru2000 a scris:

REVIN SI RASPUND : ;)

Intrebarea 1
- cf art. 7 al 3 din L 9/1998 - ordinul de validare trebuia emis in 60 de zile de la primirea hot comisie judetene de catre ANRP ( a se vedea in acest sens si Dec XXI/2007 a ICCJ - Rec in int legii)

Intreberea 2
- cf art. 8 al. 2 din Leg 9/1998 - suma se actualizeaza cu indicele preturilor de consum calculat de la data la care trebuia sa se emita ord de validare ( a se vedea acelasi Rec in int legii)

TREBUIE SA RECUNOSC CA PANA AM AJUNS LA ACEL REC IN INTERSUL LEGII - PREVEDRILE ART. 7 AL 3 SI ALE ART 8 AL 2 ERAU FOARTE CONFUZE


Intrebarea 3
-se pare ANRP a dobandit personalitate juridica si deci poate avea cal proc pas

OUG 25/2007 Art. 6. -
(1) Se înfiinţează Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor ca organ de specialitate al administraţiei publice centrale, cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Economiei şi Finanţelor, finanţat de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Economiei şi Finanţelor, prin preluarea activităţii Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, structură fără personalitate juridică din cadrul Cancelariei Primului-Ministru, care se desfiinţează.

CORECT !?:D:D



unde pot citi Dec XXI/2007 a ICCJ - Rec in int legii? ai un update la caz?

multumesc