avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Activitate Neculai Gheorghiu

Activitate Neculai Gheorghiu

Buna ziua, în cazul în care o persoana împrăștie substanțe chimice, insecticide peste proprietatea mea, acestea ajungând peste legumele și fructele de pe proprietate contaminându-le ( insecticidul folosit fiind non-agricol), poate fi considerata distrugere de bunuri art.253 cod penal.
Multumesc!
Buna ziua, în cazul în care o persoana împrăștie substanțe chimice, insecticide peste proprietatea mea, acestea ajungând peste legumele și fructele de pe proprietate contaminându-le ( insecticidul folosit fiind non-agricol), poate fi considerata distrugere de bunuri art.253 cod penal.
Multumesc!

Cel mai sigur ar fi sa mergeți pe jos în aceste conditii, va recomand eu.
Este dreptul dvs. sa mergeți pe jos
si nu cu autobuzul.In mod normal, nu ar avea ce obiecții sa aiba.Legea duce către asa ceva daca vrei sa eviți orice risc de contaminare.

as merge cu placere pe jos dar de la locuinta pana la serviciul sotiei sunt 6km iar pana la al meu 45km
Răspuns la discuția Declaratie pe proprie raspundere
Mai concret situatia mea e asa, merg la seviciu zilnic si eu si sotia, acelasi program dar locuri de munca diferite, eu ma deplasez cu auto personal si asigur si transportul sotiei (in afara de taxi nu are alta varianta, dar acum e prea periculos) facad un ocol fata de ruta directa, Declaratia la care dupa unii se bifeaza punctul 1 sau dupa altii punctul 4 o completez zilnic? stiu ca este o alta activitate in afara de serviciu deci este necesara acea declaratie dar este o activitate repetitiva de acea intreb consum o foaie in fiecare zi sau o valabila cu data anterioara sau pot adauga interval de date?

jurist2020 a scris:

Pnetru alte motive pentru care vă deplasați în localitate (decât cele privitoare la mersul la și de la serviciu ori deplasări în interes de serviciu), decât cele prevăzute în Adeverința emisă de angajator, vă trebuie Declarația completată de dumneavoastră în fiecare zi.

intrebarea este daca eu ca sot pot asigura transportul sotiei la locul de munca cu masina familiei si invers dupa caz sotia sa transporte sotul la locul de munca
In cazul in care ne continuam activitatea si avem adeverinta de la angajator este necesara si declaratia pe proprie raspundere, daca da aceasta trebuie completata in fiecare zi alta sau este valabila prima completata cu data anteriara datei curente?