Buna ziua. Problema supusa atentiei este urmatoarea: daca locuiesc la parter intr-un bloc de 8 etaje si nu particip la cheltuieli legate de functionarea cotidiana a liftului, atunci, in cazul in care asociatia a hotarat inlocuirea acestuia, este normal sa particip la cheltuielile aferente acestei operatiuni? Adica este corect ca aceste cheltuieli sa se imparta si celor care nu folosesc niciodata liftul? Multumesc pentru atentie si eventuala lamurire, Mirela Foca. O zi buna in continuare.
Buna ziua. Am hotarat de comun acord cu fostul meu sot asupra partajului. Procesul de divort este deja incheiat. Putem merge la orice avocat drept mediator? Exista mediatori "autorizati"? Daca da, unde gasesc o lista a acestora?
In aceeasi problema, avem termen in octombrie pentru pertaj dar sotul meu nu e in tara atunci. Daca tot incheiem un acord asupra bunurilor in partaj mai are rost sa mergem la proces? Daca nu ne prezentam ce se intampla?
Actul incheiat de un avocat (mediator) asupra partajului si semnat de sot-sotie este valabil din punct de vedere legal, sau mai trebuie recunoscut de o instanta judecatoreasca si autentificat? Multumesc.
Multumesc din nou pentru promptitudine. Cu cele 2 job-uri as avea intr-o zi 8 ore la societatea comerciala si apoi 4 ore la scoala, eventual si ore sambata la scoala. Ar fi maximum 12 ore de munca si raman si cele 12 ore pentru repaus.
In principiu deci pot incheia inca un contract individual de munca cu societatea comerciala (full time), fara sa le duc cartea de munca.......
La scoala as putea sa imi iau jumatate de norma daca nu ma descurc......Multumesc. Mi-am cam facut o idee.....
Multumesc pentru raspuns. Mai am o nelamurire: acest contract de munca cu timp partial poate avea stipulat ca timp de munca 8 ore? Aceasta deoarece programul imi permite sa pot profesa ambele meserii full-time. Angajatorul doreste sa am program de 8 ore/zi, ceea ce e in regula pentru mine, la scoala avand program de 18 ore pe saptamana. Desi ma cam indoiesc ca un contract cu timp partial ar putea sa se refere la 8 ore...
Buna ziua. Am nelamuriri in privinta urmatoarei situatii: sunt angajata la un liceu, cu contract individual de munca pe durata nedeterminata, cu carte de munca. In acelasi timp mi s-a oferit oportunitatea de a ma angaja la o societate comerciala, tot cu contract individual de munca, pe durata determinata. As dori sa imi pastrez vechiul loc de munca, dar sa ma angajez si la societatea comerciala. Cum trebuie sa procedez? Exista varianta angajarii prin conventie civila? Cartea de munca e bine sa ramana la liceu?