avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cartea de munca

Buna ziua. Am nelamuriri in privinta urmatoarei situatii: sunt angajata la un liceu, cu contract individual de munca pe durata nedeterminata, cu carte de munca. In acelasi timp mi s-a oferit oportunitatea de a ma angaja la o societate comerciala, tot cu contract individual de munca, pe durata determinata. As dori sa imi pastrez vechiul loc de munca, dar sa ma angajez si la societatea comerciala. Cum trebuie sa procedez? Exista varianta angajarii prin conventie civila? Cartea de munca e bine sa ramana la liceu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:41, 8 Iulie 2008
Varianta cea mai buna este contract de munca cu timp partial. La angajarea la societatea comerciala veti da o declaratie ca aveti carnetul de munca l liceu, unde aveti functia de baza.
Multumesc pentru raspuns. Mai am o nelamurire: acest contract de munca cu timp partial poate avea stipulat ca timp de munca 8 ore? Aceasta deoarece programul imi permite sa pot profesa ambele meserii full-time. Angajatorul doreste sa am program de 8 ore/zi, ceea ce e in regula pentru mine, la scoala avand program de 18 ore pe saptamana. Desi ma cam indoiesc ca un contract cu timp partial ar putea sa se refere la 8 ore...
Ma refer la 8 ore pe zi pentru societatea comerciala....
Timp partial inseamna de la o ora/ zi la 7 ore/zi.
Cam greu de acceptat inca un contrcat de munca cu norma intreaga ( 8re/zi ), atat timp cat Codul muncii prevede ca salariaţii au dreptul între două zile de muncă la un repaus care nu poate fi mai mic de 12 ore consecutive (art.131 alin.1 C.mun.).
Multumesc din nou pentru promptitudine. Cu cele 2 job-uri as avea intr-o zi 8 ore la societatea comerciala si apoi 4 ore la scoala, eventual si ore sambata la scoala. Ar fi maximum 12 ore de munca si raman si cele 12 ore pentru repaus.
In principiu deci pot incheia inca un contract individual de munca cu societatea comerciala (full time), fara sa le duc cartea de munca.......
La scoala as putea sa imi iau jumatate de norma daca nu ma descurc......Multumesc. Mi-am cam facut o idee.....

Alte discuții în legătură

Pot lucra cu 2 contracte de munca full-time in romania ? simions simions Buna! pot lucra cu 2 contracte de munca full-time in Romania ? In SUA se poate! Amintiti si cadrul legislativ al raspunsului Dvs daca se poate Va ... (vezi toată discuția)
Doua contracte partiale pe aceeasi functie Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Se poate ca o persoana sa se angajeze ca ,,agent vanzari\" in doua societati comerciale, cu contract partial, pe perioada nedeterminata? ... (vezi toată discuția)
Art 35 din noul cod al muncii !! inchei 2 cim la acelasi angajator? ContSters159316 ContSters159316 art 35 alin 1 spune ca pot munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator in baza unor contracte individuale de munca , rezulta ca daca eu lucrez la ... (vezi toată discuția)