In cazul unui concediu medical pentru accident de munca de asemenea primele 5 zile calendaristice se suporta de catre angajator? Este vorba de zile calendaristice?
Diferenta se suporta din FAAMBP dar cum se intampla aceasta? Se deduce din contributiile de plata/ se depune dosar (la ce institutie) pentru recuperare sume concediu medical?
Va multumesc mult.
In cazul unui concediu medical pentru accident de munca, primele 3 sau 5 zile se suporta de catre angajator? Este vorba de zile calendaristice?
Diferenta stiu ca se suporta din FAAMBP dar cum se intampla aceasta? Se deduce din contributiile de plata/ se depune dosar pentru recuperare sume concediu medical?
Va multumesc mult
Poate cineva sa ma ajute cu o solutie / un raspuns? Multumesc,
La un an dupa nunta unul din soti doreste sa cumpere un imobil cu bani proprii-pe care i-a avut de dinainte de nunta si dintr-un un credit pe care il va achita doar el. Exista vreo posibilitate ca sotul neplatitor sa declare la notar ca el nu are pretentii penru imobilul respectiv in eventualitatea unui divort?
Multumesc. Dar din pacate sunt deductibile doar in limita a 2% din fondul de salarii...
Din bani proprii, da. Cum poate dovedi ca sunt bani proprii?
Buna ziua. In cazul unor soti, se poate ca doar unul din soti sa achizitioneze pe numele si in proprietatea lui un imobil? Si daca da, in cazul unui divort, ce se intampla cu imobilul in cauza?
Buna ziua. Unul dintre soferii unitatii si-a rupt piciorul in urma unor manevre de manipulare marfa. Solicita acordarea unor ajutoare financiare pe perioada incapacitatii temporare de munca, avand in vedere gravitatea loviturilor (min. 3 luni ghips, min 3 luni recuperare, unic intretinator al familiei). Sub ce forma pot fi acordate si pana la ce nivel pot fi deductibile fiscal? Va multumesc.
Buna ziua. Un angajat al unitatii cu functia de sofer autocamion a avut un accident de munca - si-a rupt un picior. De la spital a inteles ca pe perioada incapacitatii temporare de munca poate beneficia, in plus fata de plata concediului medical, de o alta indemnizatie. Banuiala mea este ca este o confuzie, si anume nu a inteles ca de fapt salariul lui pe perioada incapacitatii temporare este indemnizatia de incapacitate temporara de munca. Exista alt drept de care ar beneficia de la casa de asigurari si gresesc eu?
Diurna externa incasata il poate ajuta in vreun fel pentru obtinerea de alte venituri de la cjas? Multumesc.
Partenerul intracomunitar beneficiaza de reducere de pret.
Art 138 lit c din Legea 571/2003 privind Codul fiscal: Baza de impozitare se reduce în următoarele situaţii:
c) în cazul în care rabaturile, remizele, risturnele şi celelalte reduceri de preţ prevăzute la art. 137 alin. (3) lit. a) sunt acordate după livrarea bunurilor sau prestarea serviciilor;
Intrebarea mea este daca emitem factura sau nu si daca declaram aceste reduceri in D390, intocmai ca prestarea.