avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Activitate girtu_anita

Activitate girtu_anita

Am făcut contract și clienții se gândeau la posibilitate de a include că și bonus o excursie, dar întrebam cum ar trebui menționat în contract sau exista riscul unei alte reîncadrări.Momentan am renunțat până știu sigur regimul fiscal.

trandafir2 a scris:

Cum adica "primita in schimbul serv contabile"?
Scrie asa ceva in contract sau cum. Sau ati prestat servicii fara contract?

Buna ziua.O agentie de turism cumpara servicii cazare Roma de la un furnizor din UE si refactureaza catre o persoana fizica.Cred ca se aplica regimul special al agentiilor de turism si se va mentiona pe factura.Cred ca se va apliva tva la marja de profit. Se mentioneaza pe factura TVA inclusa? Exista o obligativitate in acest sens?Pe factura sunt necesare alte mentiuni?Va multumesc,O zi placuta in continuare!
Buna ziua.O agentie de turism touroperatoare ce achizitioneaza cazare din Turcia, bilete de avion Romania-Turcia din Romania factureaza atat catre societati (clienti B2B) cat si catre persoane fizice, servicii turistice cuprinzand pachete de vacanta(formate din cazare, bilete avion, taxa handling, transfer aeroport-hotel, etc) cat si cazare separat, bilete de avion separat, transfer separat.Operatiunea este scutita cu drept de deducere sau fara drept de deducere?Pe alte facturi de acest tip am regasit mentiunea SDD(scutit cu drept de deducere), dar nu stiu daca este corect sau este operatiune neimpozabila in Romania sau scutire fara drept de deducere.Stiu ca mentionate pe factura si art,din Codul Fiscal aferente scutirii-adica art.311 alin 5, dar si alte articole? Mentiunile de pe factura si regimul deducere este acelasi atat pentru societati cat si pentru persoane fizice, avand in vedere ca locul prestarii este NON-UE? Va multumesc, O zi frumoasa in continuare.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Buna seara! Vacanta primita pe societate si 2 bilete de avion de la un client tour operator in schimbul serviciilor contabile poate fi reincadrat ca si venit independent, in acest caz urmand a plati impozit si contributii sociale? Mentionez ca in contract este stipulat si un pret lunar pentru servicii contabile si este vorba doar de o singura vacanta si 2 bilete pe an, dar cu o valoare de aprox 9000 lei vacanta si pretul pentru cele 2 bilete nu este stabilit. Va multumesc!
Buna ziua!Va multumesc pentru raspuns, dar nu imi este clar daca va referiti la declaratia unica(212) si va trebui sa platesc impozit si contributii sociale pentru suma vacantei/ a biletelor ?Speram sa platesc doar impozit pe microintreprindere, contractul fiind pe firma.
Buna ziua.Sunt asociat unic in cadrul unei firme de expertiza contabila.Vreau sa inchei un contract cu un client, tour operator referitor la servicii contabile.Alaturi de pretul lunar pentru serviciile contabile prestate, doreste sa imi ofere anual o vacanta de o valoare destul de mare organizata de catre firma lor si 2 bilete de avion aferente curselor din cadrul firmei tour-operatoare(la fel anual), precum si pret net pentru achizitia de vacante pentru firma.Este posibil sa existe o problema juridica referitoare la pretul contractului?Mentionez ca pretul vacantei depaseste cu putin dublul pretului pentru serviciile contabile pentru o luna si pretul biletelor nu a fost mentionat in oferta.Va multumesc!O zi de sambata placuta!
Va multumesc!
Activitati de salarizare, calcul salarial si transmitere Revisal pot fi prestate de catre un expert contabil printr-o societate de expertiza contabila inregistrata CECCAR?Daca nu, cum trebuie sa ma autorizez sa pot presta aceste servicii?Va multumesc.O zi placuta in continuare
Buna ziua.In cadrul unei firme cu CAEN 6920-Activitate de contabilitate, consultanta fiscala si audit, ca si expert contabil(firma este inregistrata si ea la CECCAR Bucuresti) pot calcula statele de plata ale clientilor, si sa inregistrez in Revisal contracte de munca?Daca nu, cum ar trebui sa procedez pentru a putea realiza aceste activitati?Va multumesc.O zi placuta.